Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

26. 02. 2020. 18:19 0

PREOKRET Tošić odbio Kairat i otišao u drugu kinesku ligu

Iskusni krilni napadač Partizana je već bio viđen kao novi igrač Kairata, međutim u poslednjem trenutku je došlo do preokreta, pa će nekadašnji reprezentativac Srbije karijeru da nastavi u Tajzu Juandi, članu druge kineske lige. Tošić je odlučio da napusti Humsku zbog milionskih dugovanja, o čemu je Direktno.rs već pisao, samo se u poslednjem trenutnu predomislio, pa će umesto u Kazahstan, put najmnogoljudnije zemlje sveta.

Kako piše Telegraf.rs, ugovor je potpisan na dve plus jednu godinu, a fudbaler će odmah napustiti Partizan i krenuti put najmnogoljudnije zemlje ne svetu, pa nije bio na raspolaganju treneru Savi Miloševiću za duel sa Proleterom, a neće igrati ni protiv Crvene zvezde u nedelju.

Inače, prethodno je Tošić odlučio da ode iz Humske jer mu je klub dugovao 600.000 po sezoni, što je dalo ukupan dug samo na ime plata za dve sezone od 1.200.000 evra, a fudbaleru nisu isplaćeni bonusi. Zbog toga je bilo jasno da će do rastanka doći, ali prilikom odabira novog kluba nije moglo bez neizvesnosti.

Drama se odigrala u trci za potpis Zorana Tošića, a pobedu je na kraju odnela Tajzu Juanda, koja je ponudila daleko veći novac fudbaleru, što kroz ugovor, što kroz bonuse, ali mu je i garantovala veću sigurnost.

Naime, Tošić je bio nadomak prelaska u Kairat, čiji je poziv i prihvatio, ali je njegov prelazak sprečio zakon u Fudbalskom savezu Kazahstana.

Naime, pravilo je da fudbaler, koji ima preko 30 godina može da potpiše ugovor u Kazahstanu samo pod uslovom ako je A reprezentativac svoje zemlje, što Tošić u ovom trenutku nije ispunjavao. Iz Kairata su, pak, tvrdili da to nije problem i da će u Statut saveza ubaciti novu stavku, i to na zasedanju 29. febrauara, po kojoj igrač od preko 30 godina može da potpiše ugovor, ali samo ukoliko ima 50 i više nastupa za svoju reprezentaciju. Kako je Tošić ispunjavao taj uslov, prepreka apsolutno nije bilo.

Međutim, Tošić nije hteo da rizikuje i čeka da se reši zaplet u Kazahstanu, sačekao je veću ponudu Kineza i odlučio je da karijeru nastavi u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Da podsetimo, u protekle dve i po sezone Zoran Tošić je odigrao 80 utakmica za Partizan u svim takmičenjima, postigao je 26 golova i upisao 17 asistencija. U tekućoj sezoni je bio jedan od nosilaca igre crno-belih i bio je jedan od najzaslužnijih za plasman u grupnu fauzu Lige Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Priprema je pola posla

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati