Fudbal

Direktno.rs

22. 02. 2020. 20:13 1

"Ovo nije Zvezda koju hoću, moraš imati onu stvar"

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Vojvodinu sa 2:0 u 22. kolu Superlige Srbije i tako su ulepšali debi Dejana Stankovića pred "delijama". Međutim, trener crveno-belih je na kraju bio zadovoljan samo pobedom, sve ostalo nije bilo po njegovom ukusu.

Trijumfu Zvezde prisustvovalo je više od 25.000 ljudi, a Stanković smatra da im se njegovi izabranici nisu odužili na pravi način.

- Bilo je loše, treba imati onu stvar, pa izaći pred punu Marakanu da pokažeđ ko si i šta si. Ovo nije Zvezda koju ja hoću. Tim je bio bez samopouzdanja, a kada to nemaš, onda ne možeš da pobeđuješ. Moramo mnogo da radimo i moramo da popravimo dosta toga u igri. Sa strahom se ne igra fudbal, sa strahom bolje da ga ne igraš. Nije mi se mnogo stvari svidelo u igri - rekao je Stanković za televiziju Arena sport.

Imao je trener Zvezde poruku za igrače.

- Ne može jedan momak od 20 godina da nosi celu ekipu, mislim na malog Velju (Veljka Nikolića). Čestitam mu na utakmici. Svi ostali treba mnogo, mnogo da rade da bi to izgledalo onako kako ja hoću - rekao je Stanković.

Trener Zvezde smatra da su večeras jedino navijači bili na potrebnom nivou.

- Zadovoljan sam ovim momcima ovde na severu i na celom stadionu. Hvala svim "delijama" koji su došli i onima koji nisu. Hvala im na podršci. Oni su bili najbolji deo nas večeras - istakao je Stanković.

Sabrao je Stanković sve loše momente crveno-belih na ovom meču i bio je svestan da će ekipa morati još da radi kako bi došla na željeni nivo.

- Vojvodina je odigrali momački, izašla je da se nadigrava. Nisu imali strah Marakane i naših igrača. Moramo da imamo više strpljenja kada imamo posed. Bilo je konfuzije, ali to je sve proces. Tek smo počeli da stvaramo igru. Velika zahvalnost navijačima... Posle meča sam dao emotivnu izjavu. Takav sam, volim da pobedim i da igram bez improvazicije - rekao je trener Zvezde.

Odbrana je u većem delu meča delovala sigurno, ali je bilo nekih stvari kojima Stanković nije bio zadovoljan.

- Naša odbrana je iskusna, ali ta lopta iza leđa u poslednjoj sekundi prvog poluvremena je mogla da nas košta. Onda sve iz početka, a oni su dobra ekipa. Morali bismo da krenemo napred, a Vojvodina igra odličan presing, dobri su u situaciji jedan na jedan. Može i mora bolje. Znam da će tako i biti, pošto su pravi profesionalci.

Lalatović: Nismo se povukli, parirali smo do isključenja

Trener Vojvodine Nenad Lalatović bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika uprkos porazu od Crvene zvezde (0:2) na stadionu "Rajko Mitić".

- Čestitao bih prijatelju Dejanu Stankoviću na debiju, velika pobeda za Zvezdu i njega. Nemam šta da zamerim igračima, došli smo da se nadigravamo, izašli visoko i korektno se pokazali. Nesrećno smo prvi gol primili, naš bočni igrač loše je stajao, a posle smo imali šansu Đuričina - rekao je Lalatović.

Trener "lala" se osvrnuo i na drugi gol Zvezde, koji je sa distance postigao Marko Gobeljić.

- Do isključenja smo korektno parirali, Zvezda je Zvezda, uzela je inicijativu kasnije. Ne smemo da primimo gol sa 30 metara, mora da se izađe u blok. Ipak, raduje me sto se nismo povukli, imali smo čak i nekoliko polušansi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati