Fudbal

Milan Zarić

22. 02. 2020. 17:57 0

TANKO U SENTI Partizan u 90. minutu do boda

Fudbaleri Partizana su se provukli na gostovanju TSC-u u Senti, pošto su golom Bibrasa Natha iz penala u 90. minutu došli do boda u 22. kolu Superlige - 1:1. Prethodno je Silađi doveo domaće u vođstvo u 69. minutu, međutim to na kraju nije bilo dovoljno za iznenađujuću pobedu.

Iako su crno-beli izbegli poraz, smanjili su šanse da na kraju osvoje titulu, jer sada imaju 10 bodova manje od vodeće Crvene zvezde, koja ima i meč manje. Sa druge strane, TSC je potvrdio epitet najvećeg iznenađenja, budući da je na petom mestu sa 38 bodova.Igrali su fudbaleri ekipe iz Bačke Topole bez previše respekta protiv tima Save Miloševića od samog meča, pa se nisu samo branili, već su tražili i način kako da ugroze golmana gostiju Vladimira Stojkovića. Istina, Partizan je imao blagu terensku inicitivu početkom meča, kada su pretili Natho i Stevanović, da bi onda sredinom prvog poluvremena opasno pretio TSC, koji je pritisnuo poslednju liniju crno-belih.

Partizan je pokušao da nekako zaustavi domaće i da nametne prepoznatljiv stil igre. U tome je nekako i uspeo sredinom prvog poluvremena, ali pravih šansi za gol u prvom poluvremenu jednostavno nije bilo. Probali su nešto Suma, Tošić, Sadik i Stevanović, međutim sve se svodilo na njihove individualne kreacije, što nije moglo da da rezultata protiv organizovanog protivnika.

Sa druge strane, TSC je u prvom poluvremenu tražio šansu da pripreti, to je u dva navrata uradio Vladimir Silađi, međutim oba puta je zamalo bio neprecizan.

Nije bilo stopostotnih šansi u prvom poluvremenu, međutim i to se promenilo u nastavku. Tako je najbolju šansu Partizan imao u 53. minutu, kada je Sadik izašao sam ispred golmana ekipe iz Bačke Topole Filipovića, međutim on je izašao u tom duelu kao pobednik. Opasan je bio i Filip Stevanović nekoliko minuta kasnije, no ni to nije dalo rezultata.

Propustili su crno-beli tada šanse, što nije prošlo nekažnjeno u 68. minutu, kada je Partizan kapitulirao i kada je TSC došao do prednosti od 1:0. Silađi je poslao odličnu loptu Lukiću, njegov udarac je uspeo da odbrani Stojković, međutim samo je odbio loptu do Silađija, koji je zatresao mrežu i stavio Partizan u veoma tešku situaciju.

Probao je tim iz Humske da se trgne posle neočekivanog udarca, probao je i Savo Milošević izmenama da promeni stvari na terenu, budući da je uveo u igru Lakčevića i međutim to nije davalo rezultata. I tako je bilo sve do 90. minuta, kada je Partizan dobio šansu da dođe do izjednačenja, i to nakon što je posle duela u kaznenom prostoru tima iz Bačke Topole sudija Lazar Lukić dosudio penal za goste.

Bilo je povlačenja u šesnaestercu, povlačen je bio Strahinja Pavlović, pa je sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Bibras Natho, lako je savladao golmana Nenada Filipovića i u samom finišu je poravnao na 1:1! To je ujedno bio poslednji detalj na ovom meču, jer Partizan nije imao više vremena da napravi veliki preokret, pa je morao da se zadovolji samo bodom na gostovanju u Senti, čime je smanjio šanse da se aktivnije ukjuči u borbu za titulu.

TSC - PARTIZAN 1:1 (0:0)

Stadion: u Senti. Gledalaca: oko 3.000. Strelci: Silađi u 69. minutu za TSC, a Natho u 90. iz penala za Partizan. Sudija: Lazar Lukić.

TSC: Filipović – Zec, Varga, Antonić, Babić – Tumbasević, Milićević, Duronjić (od 67. Đurić), Arsenijević – Silađi (od 75. Sinković), Lukić (od 88. Galić). 

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, F. Stevanović (od 81. Lakčević) – Sadik (od 75. Matić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati