Fudbal

Milan Zarić

19. 02. 2020. 22:54 0

Silna Atalanta zgazila Valensiju, poraz Totenhema

Fudbaleri Atalante deklasirali su Valensiju u Milanu sa 4:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona i jednom nogom su u narednoj fazi. Veoma blizu četvrtfinala elitnog takmičenja je i Lajpcig, koji je u gostima bio bolji od Totenhema - 1:0.

Plasman Atalante u osminu finala Lige šampiona bio je veliko iznenađenje za sve ljubitelje fudbala. Međutim, tim iz Bergama nije želeo da se pukim prolaskom u nokaut fazu zadovolji, što je jasno pokazao i na meču protiv Valensije.

Nije mogla Atalanta da dočeka "slepe miševe" u Bergamu, već je morala da bude domaćin na "San Siru", međutim ni to nije predstavljalo problem za hit italijanskog prvenstva, jer je na dan utakmice već bilo prodato 45.000 karata.

Jednostavno, vladala je euforija oko kluba, koju su igrači uspeli da kanališu, te su u prvom meču osmine finala Lige šampiona pregazili Valensiju sa 4:1 i veoma su blizu ulaska u četvrtfinale.

Da će Atalata da se raduje na ovom meču moglo je da se nasluti u prvom poluvremenu, u kom je domaća ekipa zadala dva udarca Valensiji. Tako je do prednosti došla u 16. minutu, kada je Gomez odlično prošao po levoj strani, poslao je oštru loptu po zemlji, našao je Hatebura, kome nije bilo teško da sa šest, sedam metara matira golmana gostiju.

I nisu se na tome zaustavili Italijani, pa su u finišu poluvremena duplirali prednost. Josip Iličić je dobio loptu na ivici šesnaesterca Valensije, nije se mnogo dvoumio, već je raspalio po njoj i u 42. minutu je duplirao prednost.

Već tada se nazirala rezultatska katastrofa "slepih miševa", koja je samo potvrđena u nastavku. Jer, u nastavku su domaći postigli još dva gola, budući da su Frojler i Hatebur u razmaku od samo šest minuta produbili agoniju Valensije, koja je do kraja samo uspela da preko Čeriševa ublaži poraz.

Nalazi se španski predstavnik u veoma teškoj situaciji, pa mu je potreban podvig u revanšu kako bi prošao u četvrtfinale.

Mnogo više rezultatske neizvesnosti od meča u Milanu bilo je u Londonu, gde je Totenhem dočekao Lajpcig. Gosti su na ovom meču bili bolji rival, mnogo više su pretili, imali su veći broj pokušaja, a jedan od njih su uspeli da materijalizuju, te su slavili sa 1:0 i napravili su korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Bili su mnogo ofanzivniji Nemci u prvom poluvremenu, najviše je pretio Timo Verner, međutim lopta jednostavno nije htela u gol. A nije da nije bilo prilika, pošto je Lajpcig uputio čak 12 udaraca na gol protivnika.

Totenhem je odoleo svim tim naletima, ali "leteći bikovi" se nisu predavali, već su čekali šansu da zadaju konačan udarac protivniku. I dočekali su je u 58. minutu, kada je Ben Dejvis oštro startovao u kaznenom prostoru, posle čega nije bilo dileme za Čunejta Čakira, koji je dosudio penal.

Odgovornost je preuzeo Verner, snažnim udarcem je savladao Lorisa i, ispostavilo se kasnije, postavio je konačan rezultat.

Igrači Totenhema su do kraja probali da dođu barem do remija, pokušavali su Moura, Lo Selso, Lamela, međutim Gulači je sačuvao mrežu do kraja i omogućio je Lajpcigu sa slavi sa 1:0.

Tako će Nemci u revanšu koji se igra 10. marta imati šansu da na svom terenu potvrde prolaz dalje, dok će aktuelni vicešampion Evrope morati da prikaže mnogo više ukoliko želi da nastavi evropsku misiju ove sezone.

ATALANTA - VALENSIJA 4:1 (2:0)

Stadion: "San Siro". Gledalaca: 50.000. Strelci: Hatebur u 16. i 62, Iličić u 42. i Frojler u 57. minutu za Atalantu, a Čerišev u 66. za Valensiju. Sudija: Majkl Oliver (Engleska).

Atalanta: Golini, Toloi, Palomino, Kaldara (od 75. Zapata), Hatebur, De Run, Frojler, Gosens, Pašalić (od 90+2. Tameze), Iličić, Gomez (od 81. Malinovski).

Valensija: Domenek, Vas, Mangala, Dijakabi, Gaja, Tores, Pareho, Kondogbija, Soler, Gedeš (od 64. Čerišev), Gomez (od 73. Gameiro).

TOTENHEM - LAJPCIG 0:1 (0:0)

Stadion: Totenhema. Gledalaca: 60.095. Strelac: Verner u 58. minutu iz penala. Sudija: Čunejt Čakir (Turska).

Totenhem: Loris, Orije, Sančez, Aldervejreld, Dejvis, Fernandeš (od 64. Lamela), Vinks, Lo Selso, Ali (od 64. Ndombele), Bergvajn, Moura.

Lajpcig: Gulači, Klosterman, Ampadu, Halstenberg, Mukijele, Zabicer, Lajmer (od 83. Forzberg), Angelino, Nkunku (od 74. Hajdara), Verner, Šik (od 77. Poulsen).

OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

UTORAK, 18. FEBRUAR
Borusija Dortmund - PSŽ 2:1 (0:0)
Atletiko Madrid - Liverpul 1:0 (1:0)

SREDA, 19. FEBRUAR
Atalanta - Valensija 4:1 (2:0)
Totenhem - Lajpcig 0:1 (0:0)

UTORAK, 25. FEBRUAR
21.00 Čelsi - Bajern
21.00 Napoli - Barselona

SREDA, 26. FEBRUAR
21.00 Real Madrid - Mančester siti
21.00 Lion - Juventus

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati