Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

06. 02. 2020. 12:56 0

Stanković: Ja sam dete Zvezde, klub je iznad svega

Iza Dejana Stankovića su prve trenerske pripreme u karijeri. Vodio je Crvenu zvezdu do pobede protiv Arke (3:2), Ludogoreca (1:0) i Dunajske Strede (4:0), dok su crveno-beli remizirali sa Vardarom i Celjem.

Međutim, rezultat nije ono na šta se poziva nekadašnji as Lacija i Intera. Bilo je pozitivnih stvari, naznaka velikog napretka Veljka Nikolića i Željka Gavrića, dobrog trčanja...

- Jako smo dobro i teško radili, malo sam ih "nagazio". Moram da se zahvalim igračima na pristupu i odnosu, bili su fenomenalni. Moram da pohvalim i stručni štab, jer smo radili mnogo, mnogo jako. Počeli smo i završili pripreme sa 24 igrača. Dakle, nije bilo povreda. Dao bih pozitivnu ocenu, jer su igrači bili na ozbiljnom profesionalnom nivou. Nisu odustali nijednog trenutka - poručio je Stanković.

Zvezda je imala odličnu generalnu probu, jer je slavila na poslednjem prijateljskom meču u Turskoj protiv Dunajske Strede (4:0).

- Ne treba poletati. Ne bi valjalo da na pripremama odigraš sve utakmice dobro. Onda će ti se neki problem sakriti, nećeš moći da ga rešiš. Dan pred Celje smo imali jedan od najtežih treninga na pripremama. Zadovoljan sam svim utakmicama. Dobili su svi prostor da se pokažu, hteo sam svima da dam maksimalne minute. Neki drugi brže sužavaju tim. Ja sam hteo svima da dam maksimalne minute. Sada se levak suzio... Moramo da uigravamo tim. Zadovoljan sam i kako smo odigrali sa Vardarom. Oni su došli da odigraju takmičarsku utakmicu, a nisu nam šutnuli na gol.

Sve sluti da neduomica više nema i da će postava iz sudara sa Slovacima startovati na meču sa Čukaričkim iduće subote. Dakle, sa Srđanom Babićem u centralnom delu odbrane i mladim Gavrićem i Nikolićem.

- Ne može da se kaže da je tim poznat. Cela sezona se ne igra sa 10 igrača. Pričao sam sa njima da ako budu igrali minut, ili deset, neće smeti da se opuštaju. Moraće da budu stalno spremni. Ne smeju da spuštaju kofere. Posebno ovi što igraju, moraće da budu oprezni, jedva će neko čekati da im uzme mesto.

Novina je način na koji Crvena zvezda počinje utakmicu. Povikom "Zvezda iznad svega", Stanković je želeo da još malo radi na zajedništvu.

- To je moj slogan. Ja sam dete Crvene zvezde, to je klub iznad svega. Posle toga dolazimo mi. Moramo da delujemo kao grupa. Kada je pozitivno biće lako, ali grupa će morati da reši probleme kao mi u Interu sa Robertom Manćinijem ili Žozeom Murinjom. Bili smo iskusni ljudi sa mnogo dece. Nisu nam bili potrebni direktori i predsednici.

Pored "povratka" Dušana Jovančića, dobrih rola Nikolića i Gavrića, pozitivan utisak je način na koji je Zvezda pritiskala rivale. U visokom presingu. Posebno u meču sa Ludogorecom.

- Ti da bi igrao fudbal moraš da nadtrčiš rivala. Tako smo isplaniralI. Teško je igrati u presingu 90 minuta, ali smo mi sa bekovima i centralnim veznim igračima izlazili visoko na polovinu rivala. Terali smo ih da dižu loptu, što obično ne rade. Govorimo o Ludogorecu kao fenomenalnoj ekipi. Trudiću se da Zvezda bude original. U kopijama čovek može da se izgubi... Možeš da uzmeš modele, ali ne možeš sve da prekopiraš.

Nije želeo Stanković da ističe pojedince na pripremama.

- Mnogo momaka se vraća na pravi put. Ušli su u pozitivu. Promenili su glavu... Ne kažem da pre nisu dobro trenirali.

Mnogo posla je imao Dejan Stanković tokom dvondeljenog rada u Beleku, ali je održavao kontakt i sa dragim ljudima. Na vezi je bio Siniša Mihajlović, kum i mentor iz mlađih dana.

- Čujem se stalno sa Mihom. Ima svojih poslova, završnu antivirusnu fazu. Odličan je, pun elana. On može da mi pomogne, ali sam ovde u stručnom štabu. Nismo nešto specijalno pričali o taktici. Više o odnosu sa igračima.

Stanković je doživeo i to da se njegov sin Filip nađe na klupi seniorskog tima Intera za vikend na meču sa Udinezeom.

- Mnogo mije drago. Ima strašnu glavu i karakter. Jeste to splet okolnosti, jer su Handanović i treći golman bili povređeni. Ali, svaka mu čast. Noktom nisam mrdnuo za njega”.

Trener Zvezde se osvrnuo i na to da li ima treme pred debi i duel sa Čukaričkim n aBanovom brdu narednog vikenda.

- Ovo je totalno drugačije. Sa strahom i tremom sam uvek igrao fudbal. Kada je bilo drugačije bio sam najgori na terenu. To me neće kočiti u trenerskom poslu.

Na kraju, otkriva Stanković da li je bio u kontaktu sa Novakom Đokovićem nakon rekordne osme titule na Australijan openu.

- Jesam, bio je sa našim direktorom škole u San Remu. On je model kako treba da se ponaša jedan sportista - zaključio je Dejan Stanković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati