Fudbal

Milan Zarić

25. 01. 2020. 17:42 0

Na srpski pogon: Kostić overio pobedu Ajntrahta

Fudbaleri Ajntrahta su u 19. kolu Bundeslige savladali lidera Lajpcig sa 2:0, a ogroman doprinos dao je naš reprezentativac Filip Kostić, koji je u sudijskoj nadoknadi potvrdio trijumf tima iz Frankfurta.

Igrači Ajntrahta su ove sezone pokazali da su specijalisti za pobede protiv favorita. Jer, ranije u toku sezone su bacili na kolena Bajern, da bi danas ceh platio i Lajpcig, koji je kao lider šampionata dočekao duel u Frankfurtu. I na ovom gostovanju se "leteći bikovi" nisu dobro proveli.

Doduše, u prvom poluvremenu nije se nazirao njihov neuspeh, ali se sve promenilo u nastavku. Tako je u 48. minutu Ajntraht došao do prednosti, i to kada je Ture pogodio protivničku mrežu. Pokušali su igrači Lajpciga da dođu do izjednačenja, ali u tome nisu uspeli.

Kazna za promašaje je stigla u 94. minutu, kada je Filip Kostić stavio tačku na utakmicu. Odlično je iskoristio dodavanje Gonzala Pasijensije, te je sa četiri, pet metara lagano pogodio mrežu Lajpciga. Mijat Gaćinović je na ovom meču igrao do 92. minuta, dok je Dejan Joveljić ceo meč presedeo na klupi.

Ovim trijumfom Ajntraht se popeo na deveto mesto sa 24 boda, dok je Lajpcig sa 40 i dalje lider.

Kada je reč o ostalim mečevima 19. kola Bundeslige, Herta je sa 2:1 u gostima savladala Volfzburg, a u osvajanju tri boda je učestvovao Marko Grujić, koji je odigrao ceo meč za nemački tim. Menhengladbah je bio bolji od Majnca (3:1), Paderborn je u gostima srušio Frajburg sa 2:0, dok je Union Berlin kod kuće savladao Augzburg sa 2:0. Pobedu domaćih najavio je Neven Subotić golom u 47. minutu, dok je trijumf overio Ingvartsen u 61.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati