Fudbal

Direktno.rs

22. 01. 2020. 17:42 0

Murinjo se posle dva meseca posvađao sa igračima

Ushićenje i zadovljstvo navijača i igrača Totenhema dolaskom iskusnog trenerskog asa Žozea Murinja na mesto šefa struke kluba, kratko je trajalo. Verovatno bi, kada bi čelnici i fudbaleri mogli da vrate vreme, izabrali da Portugalac uopšte ne dolazi.

Prošlo je svega dva meseca od kako se Murinjo vratio u Premijer ligu i posle svojevremeno Čelsija, preuzeo još jedan londonski klub. Iako se, maltene, još nije ni upoznao kako treba sa igračima, već su počele da sevaju varnice na relaciji igrači-trener, a oni "hrabriji" usudili su se da javno iskažu nezadovoljstvo.

Podsetimo, Murinjo je javno kritikovao Denija Rouza i Ndombelea zbog nedovoljnog zalaganja, a ni ostalim igračima jednostavno ne prija Murinjov stil forsiranja igre.

Kao kruna svega, posle poraza od Liverpula i Sautemptona, usledili su remiji sa Noričom i Votfordom u mečevima koje je vicešampion Evrope jednostavno morao da dobije.

Da nesreća nikad ne dolazi sama, svedoči i povreda najveće zvezde tima Harija Kejna, a trenutno još nije zvanično poznato koliko će odsustvovati sa terena.

Spekuliše se, a i piše na Ostrvu, da je pokretač svih problema to što je Portugalac je staromodan trener, radi na dugim loptama, izvođenju auta, brzom prekidu... Prema spekulacijama medija, fudbalerima takav stil ne odgovara, a rezultatski gledano, znatno bolje su se snalazili sa Poketinom na klupi.

Deni Rouz, kog je Murinjo javno iskritikovao, nije dobio šansu na prethodna dva meča, a po svoj prilici, uskoro bi mogao da promeni sredinu.

Totenhem večeras dočekuje Norič, a pobeda bi možda dala naznake da bi kockice u londonskom klubu počele da se slažu. Još ako priotm dođe neko zvučnije pojačanje poput Bejla, kao što se spekuliše, mnogo bi to drugačije izgledalo.

Ovako, ostaje nezadovoljstvo do daljnjeg, a pitanje je i kakva će Murinjova sudbina biti na klupi još jednog engleskog premijerligaša.

Portugalac je, podsetimo, od dolaska na mesto šefa stručnog štaba Totnhema sakupio 15 utakmica u svim takmičenjima, ostvarivši sedam pobeda, uz dva remija šest poraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati