Fudbal

Milan Zarić

16. 01. 2020. 19:21 0

Otpustili ga telefonom, on im oprostio 36 miliona evra

Španski mediji su prethodnih dana brujali u smeni trenera u Barseloni, pošto su čelnici katalonskog kluba odlučili da daju otkaz Ernestu Valverdeu, te su na njegovo mesto postavili Kikea Setijena, nekadašnjeg stručnjaka Betisa. Ali, mnogo je interesantnije kako je to Barsa smenila trenera, što nikako ne služi na čast tako velikom klubu.

Naime, do raskida ugovora je došlo posle neuspeha u Superkupu Španije, u kom je Barselona poražena od Atletika (2:3). Došao je Valverde na sastanak sa upravom, te je posle obavljenog razgovora i dalje bio trener Katalonaca.

Bio je ubeđen Valverde da će na pomenutom sastanku dobiti otkaz, međutim kako se to nije dogodilo, otišao je kući kako bi se spremio za popodnevni trening. Ali, tada ga je pozvao menadžer, koji mu je rekao da su njemu, takođe telefonskim putem, rekli da Valverde više nije trener.

Takav odnos prema bivšem treneru osudili su Pep Gvardiola i Andres Inijesta, koji su istakli da to nikako ne priliči tako velikom klubu kakav je Barselona.

- Žao mi je Ernesta, nije on ovo zaslužio. Kao "barselonistu" me boli kako se klub odnosi prema treneru - rekao je Gvardiola pre nego što je Valverde smenjen.

Dakle, Valerde je na sraman način smenjen, ali on nije želeo da se sveti sada već bivšem klubu. Naime, njemu je ugovor isticao 2021. godine i imao je klauzulu, po kojoj je u slučaju raskida ugovora na njegovu štetu, odnosno ako ga Barselona otpusti, imao pravo da prima platu do kraja ugovora.

Međutim, baskijski stručnjak se u celoj situaciji poneo kao gospodin, pošto je odbio da prima basnoslovnu svotu novca, te se tako odrekao čak 36 miliona evra. Jer, Valverde je prošle godine potpisao ugovor po kom je godišnje inkasirao 24 miliona, što ga je svrstalo na drugo mesto liste najplaćenijih trenera i od njega je samo više zarađivao 40 miliona evra u Atletiku.

Dakle, mogao je Valverde da niša ne radi do kraja isteka raskinutog ugovora sa Barselonom, a da mu se na račun sliva novac, ali to nije želeo da uradi, čime su čelnici katalonskog velikana bili oduševljeni, te su otpuštenom treneru dali raskošnu otpremninu, piše "Mundo Deportivo".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati