Fudbal

Igor Velimirović

11. 12. 2019. 22:16 0

DIREKTNO VIDEO: Gvardiola oduševio "modre" na konferenciji

Fudbaleri Mančester sitija su rastužili Dinamo iz Zagreba, jer su ga u poslednjem kolu Lige šampiona savladali sa 4:1, te su tako prvaka Hrvatske ostavili bez evropske jeseni. Trener "građana" Pep Gvardiola bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika i načinom na koji je okončana grupna faza elitnog takmičenja.

Direktno.rs sa lica mesta prenosi kratko obraćanje Pepa Gvardiole, jednog od najboljih trenera modernog fudbala.
- Igrali su fudbaleri Dinama vrlo dobro, s Petkovićem u kaznenom su veoma. Da uporedim prvu i drugu utakmicu: U prvom se igralo nešto defanzivnije, a u ovom je bilo mnogo više povređenih igrača. Bilo je mnogo teže u Mančesteru, bio sam iznenađen koliko je Dinamo dobra ekipa. Sada smo i mi i oni imali puno izostanaka, a to na ovakvom nivou izrazito utiče na izdanje. Izdvojio bih Petkovića koji je izvrstan sa loptom, dominantan je u vazduhu. Hrvatske ekipe su uvek bile konkurentne, srećno dalje - poručio je Gvardiola.

Siti se i pre ovog meča plasirao u osminu finala Lige šampiona, ali kod "građana" nije bilo opuštanja.

- Kvalifikovali smo se u osminu finala Lige šampiona i pre ovog meča, ali smo odigrali za sebe. Želeli smo da ostvarimo dobar rezultat zbog prestiža i zbog samog kluba. Imali smo mnogo odsustava u prvoj postavi, a imao je i protivnik problema u poslednjoj liniji. Ostvarili smo dobar rezultat i nadamo se da će nam to pomoći u budućnosti. Jako je dobro i što nismo na meču dobili žuti karton, a imali smo i veoma dobrih 75 minuta. Sada nam je u fokusu  Premijer liga - rekao je Gvardiola.

Siti će protivnika u osmini finala saznati posle žreba, a dueli nokaut faze biće odigrani u februaru.

- Videćemo u kakvom ćemo biti stanju u februaru kada se bude igrala osmina finala Lige šampiona. Vidite kako je sve nepredvidivo, Atalanta je bila poslednja posle tri kola, a prošla je dalje. Konkurencija nam je veoma čudna, a mi uvek ćemo da ti sve od sebe i nadam se da ćemo Ligu šampiona okončati u što boljem stilu - rekao je Gvardiola.

Izveo je španski stručnjak na teren veoma mlad tim, što se pokazalo kao pun pogodak.

- Narednih 10 godina Engleska ne mora da brine o mladim igračima, jer su oni mnogo toga večeras pokazali. Momci su zaista odigrali dobro protiv Dinama i na tome im čestitam. Što se tiče konačnog ishoda, sudija nam nije pomogao, a moram da ponovim da sam veliki fan VAR-a - rekao je Gvardiola.

Treći gol koji su postigli "građani" bio je 500. za vreme Gvardiolinog mandata na "Etihadu".

- Svaki gol je za mene poseban. Hajde da u naredna dva meseca postignemo još 500 - istakao je Španac.

Na kraju se osvrnuo na partiju sunarodnika Danija Olma, koji je doneo prednost Dinamu na ovom meču.

- Da, Olmo ima svetlu budućnost. Nije sve u novcu, ako ovako nastavi - može mnogo toga da uradi - zaključio je Gvardiola. 

Bjelica: Ponosan sam

Dinamo iz Zagreba je do poslednjeg kola bio u konkurenciji za plasman u osminu finala Lige šampiona, ali na kraju nije uspeo. 

- Razočaran sam što smo ispali iz Lige šampiona i tako okončali takmičenje u elitnom takmičenju, ali sam ispunjen ponosom zbog svega što su momci uradili ove sezone - rekao je trener "modrih" Nenad Bjelica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati