Fudbal

[ Izvor: Beta ]

04. 12. 2019. 12:25 0

"VAR stvara nered! Ako imate veliki nos - mogu da vam ponište gol"

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin rekao je da nije ljubitelj VAR tehnologije, za koju je rekao da je "nered koji se ne može ispraviti".

Video tehnologija je uvedena kako bi smanjio broj kontroverznih odluka sudija na utakmicama, ali je naišla na različite kritike navijača otkako je ove sezone uvedena u Premijer ligi.

Šef sudija Premijer lige Majk Rajli nedavno je potvrdio da je VAR ove sezone napravio devet grešaka, a da fudbalski zakonodavci razmišljaju da li da naprave promene u tehnologiji.- To je nered. Mislim da, na primer, tolerancija od jednog ili dva centimetra za ofsajd nije dovoljna. U današnje vreme, ako imate veliki nos, onda ste u ofsajd poziciji. Takodje, VAR crta linije i to je subjektivno crtanje objektivnih kriterijuma. Predložićemo promene nadležnima i sudijama - rekao je Čeferin za Dejli Miror.

Kako je preneo Skaj, VAR se koristi u Ligi šampiona, koja je takmičenje UEFA, a Čeferin je rekao da se poništene odluke svode na minimum.

- Nemamo mnogo intervencija u takmičenjima pod okriljem UEFA, pošto naš šef sudija Roberto Roseti kaže VAR sudijama da je nešto očigledna greška. Ali, u današnje vreme pritisak je drugačiji. Ako si sudija na terenu, čak i kada 70.000 ili 80.000 ljudi viče na tebe, ti si taj koji odlučuje, a ne osoba sakrivena negde u Londonu, Berlinu ili drugde. Nisam ljubitelj. Bio sam vrlo skeptičan i mogu da kažem da mi se ishod ne sviđa. Nažalost, više nema povratka - rekao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati