Fudbal

Milan Zarić

26. 11. 2019. 17:52 0

PODVIG Zvezdini klinci odoleli Bajernu, evropsko proleće je tako blizu

Fudbaleri Crvene zvezde došli su do novog podviga u Ligi šampiona za omladince, jer su u petom kolu grupe B remizirali sa Bajernom - 1:1. Tako su došli na korak do plasmana u nokaut fazu, gde će ih sigurno odvesti pobeda u poslednjem kolu protiv Olimpijakosa.

Crveno-beli su u prvoj rundi elitnog takmičenja remizirali sa Bajernom, a u drugom duelu sa Bavarcima pokazali su da taj rezultat sa starta nikako nije bio iznenađenje. Hrabro su se Zvezdini klinci uhvatili u koštac sa renomiranim rivalom i došli su do velikog boda.

Ušli su izabranici trenera Slavoljuba Đorđevića veoma hrabro u duel sa Bavarcima, pa nijednog trenutka nisu ustuknuli. To su pokazali od prvog minuta, stvarali su omladinci Zvezde šanse preko Piplice, no u uvodnim momentima nisu mogli do gola.

Sa druge strane, Bajern je pokušao da pritisne, međutim poslednja linija crveno-belih je odbila sve nalete gostiju iz Minhena. Egal utakmica je viđena sve do 36. minuta, kada je Zvezda došla do prednosti. Odlično je centrirao Radulović, koji je pronašao Lukića, a ovaj je doneo veliku radost srpskom predstavniku i nagovestio da bi moglo da dođe do velikog iznenađenja.

Ipak, nije ni Bajern tek tako odustajao, stvarao je šanse u završnim minutima prvog poluvremena, kada su gosti bili veoma blizu izjednačenja, no golman Katić je bio neprelazna prepreka, pa je tako Zvezda na odmor otišla sa golom prednosti.

I uspevala je da čuva stečeno vođstvo sve do 54. minuta, kada je odbrana domaćina kapitulirala. Batista Mejer je izveo odličan slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, prebacio je živi zid i zatresao je mrežu crveno-belih, te je tako doneo izjednačenje, ali i, ispostavilo se kasnije, postavio je konačan rezultat.

Jer, pokušavali su do kraja meča i jedni i drugi da dođu do gola vrednog pobede, no u tome nisu uspevali, pa su na kraju morali da se zadovolje podelom bodova.

- Važan bod za nas. Mogu da nabrojim na prste ljude koji su verovali u ove momke. Bez obzira na to da li prošli ili ne, nema šta da im se zameri. Uvek su davali svoj maksimum i to će učiniti i u sledećoj utakmici. U Atini će biti kako bude, ali Crvena zvezda ne mora da brine za svoju budućnost i to smo i danas pokazali - rekao je trener omladinaca crveno-belih Slavoljub Đorđević.

Nakon ovog ishoda Crvena zvezda je došla do osmog boda u grupi B, dok je Bajern lider sa tri poena više. Iza crveno-belih je Totenhem, koji ima sedam bodova, kao i Olimpijakos koji je na začelju sa samo jednim.

Dakle, pred timom iz Ljutice Bogdana je jasan zadatak, ako u poslednjem kolu savladaju Olimpijakos u gostima, sigurno će se plasirati u nokaut fazu, dok bi u slučaju svakog drugog ishoda zavisili od meča u Minhenu između Bajerna i Totenhema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati