Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FSS ]

26. 11. 2019. 17:18 0

FSS nagradio najbolje: "Zlatna lopta" za Tadića i Mihajlovića

Fudbalski savez Srbije nagradio je najbolje pojedince za ovu godinu i obelodanio je da su ovogodišnji dobitnici laskavog priznanja "Zlatna lopta" za ovu godinu Dušan Tadić, napadač Ajaksa, i trener Bolonje Siniša Mihajlović, koji bije životnu bitku.

Tadić iza sebe ima godinu iz snova tokom koje je sa Ajaksom osvojio "duplu krunu", a takođe stigao do polufinala Lige šampiona, dok je letos slavio u Superkupu Holandije. Srpski fudbaler je bio jedan od najzaslužnijih za uspehe "kopljanika" kako golovima, tako i asistencijama, čemu u prilog ide činjenica da se našao u izboru za Zlatnu loptu magazina „Frans fudbal“, a takođe je među kandidatima za najbolji tim Evrope u izboru posetilaca sajta Evropske fudbalske unije.

Kada je reč o Mihajloviću, čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije su obelodanili da nagrada njemu ide u ruke, jer je jednostavno - rođeni pobednik. Naime, srpski stručnjak je u julu ove godine saopštio svetu da boluje od leukemije, a uprkos tome što se lečio od ove opake bolesti, to ga nije sprečilo da sedi na klupi Bolonje kad god ne bi bio u bolnici.

- Jedan od retkih stručnjaka koji već godinama radi s uspehom u Seriji A, a da nije Italijan, ovoga puta nemoguće je učinio mogućim u Bolonji. Klub koji je bio praktično u ambisu i na putu ka Seriji B poverio je spas srpskom treneru i sačuvao status. Kolo pre kraja, sa 30 osvojenih bodova u 17 kola (više od Intera i Lacija, a samo za bod ili dva slabije od Juventusa, Napolija, Rome i Milana), pobedivši Inter i Napoli i osvojivši 10. mesto na kraju prvenstva sa višestruko slabijim i jeftinijim timom od svih gore navedenih, Mihajlović je zaslužio naklon fudbalske Italije. I dovoljno da mu Bolonja ukaže novo poverenje i poveri srce u novoj, ovoga puta najvažnijoj borbi Siniše Mihajlovića. Zbog svega navedenog Fudbalski savez Srbije nije imao dileme da pokaže poštovanje za sve ono što je Mihajlović uradio u godini na izmaku - navodi se u saopštenju FSS.

Tadiću i Mihajloviću će priznanja biti uručena na svečanosti Fudbalskog saveza Srbije, koja će biti održana 20. decembra u Narodnom pozorištu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati