Fudbal

Direktno.rs

21. 11. 2019. 19:42 0

TAKO TO RADE DRUGI Albanci izgradili stadion za 50 miliona evra

Fudbalska reprezentacija Albanije je dobila novi dom, pošto je na meču sa Francuskom otvoren novi nacionalni stadion. Njegova izgradnja je ovu zemlju koštala "svega" 50 miliona evra, dok u isto vreme čelnici FS Srbije planiraju da izgrade stadion na kome će reprezentativci igrati u vrednosti od čak 250 miliona evra!

Albanci su 2016. godine krenuli u izgradnju nacionalnog stadiona, bili su rešeni da njihovi reprezentativci dobiju kompleks na kom će dočekivati protivnike i ceo posao je izgrađen u roku od samo tri godine.

Spektakularno je otvoren stadion uoči meča sa Francuskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa su "galski petlovi" igrali na objektu koji može da primi 22.500 gledalaca i Fudbalski savez je koštao 50 miliona evra.

Od celokupne svote Evropska fudbalska federacija je uložilla 10 miliona evra, dok je preostali novac prikupljen od privatnih donacija. Dakle, Albanci su sagradili stadion po meri, kapaciteta 22.500, svesni da na mečeve reprezentacije ne dolazi veči broj ljudi. Tako su uštedeli novac, ali i sprečili da tribine stadiona budu popluprazne.

E, sad, vratimo se samo na trenutak u srpski fudbal, u kom je još od pobede upravo nad Albanijom 2015. godine aktuelna priča o izgradnji nacionalnog stadiona. Prvi čovek FSS Slaviša Kokeza je pokrenuo tu priču, podršku je dobio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je istakao da će država pomoći da se izgradi stadion kapaciteta od 60.000 ljudi.

Kako je navedeno, cela ta izgradnja bi koštala 250 miliona evra, što je pet puta više od stadiona u koji su uložili Albanci. I tu dolazimo i do pitanja da li je Srbiji potreban stadion kapaciteta od 60.000 gledalaca? Ako je suditi po poslednjim mečevima koji su "orlovi" odigrali u našoj zemlji - daleko od toga. Jer, samo protiv Ukrajine tim Ljubiše Tumbakovića je bodrilo jedva 3.000 navijača, pa se onda postavlja pitanje zašto se nacionalni stadion, ako je već u planu njegova izgradnja, ne bi isplanirao prema potrebama reprezentacije?

Ruku na srce, proći će još dosta vremena kada naše fudbalere bude pratilo više od 40.000 ljudi, jer je vera u reprezentativni fudbal posle silnih neuspeha potpuno izgubljena.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati