Fudbal

Milan Zarić

20. 11. 2019. 07:54 0

ZVANIČNO Murinjo novi trener Totenhema!

Fudbaleri Totenhema u utorak uveče su ostali bez trenera, jer je otkaz dobio Maurisio Poketino, ali mu je zamena stigla ekspresno. Već narednog jutra su čelnici londonskog kluba saopštili da će novi strateg "pevaca" biti Žoze Murinjo.

Tako će se "Posebni" vratiti na Ostrvo, koje je napustio u novembru prošle godine, kada je dobio otkaz u Mančester junajtedu, a prethodno je sedeo i na klupi Čelsija, Totenhemovog gradskog rivala.

Dovođenje Murinja na klupu Totenhema čelnici ovog kluba su potvrdili zvaničnim saopštenjem, i to u ranim jutarnjim satima.

- Oduševljeni smo što možemo da saopštimo da će Žoze Murinjo biti trener Totenhema do juna 2023. godine. Žoze je jedan od najuspešnijih evropskih trenera, jer je do sada osvojio 25 trofeja. Osvajao je titule u četiri različite zemlje (Portugal, Španija, Italija i Engleska) i jedan je od samo tri trenera koji je dva puta osvajao Ligu šampiona sa dva različita kluba, sa Portom 2004. i Interom 2010. godine. Takođe, sa Čelsijem je tri puta bio šampion države - navodi se u saopštenju londonskog kluba.

Predsednik Totenhema Danijel Levi je bio prezadovoljan imenovanjem Žozea Murinja na mesto trenera.

- Doveli smo jednog od najuspešnijih trenera u svetu fudbala. Ima mnogo iskustva, zna kako da motiviše igrače i sjajan je taktičar. Osvajao je trofeje u kom god klubu da je bio i mi verujemo da će doneti energiju i vratiti samopouzdanje u svlačionicu.

Nakon novog angažmana oglasio se i Murinjo.

- Presrećan sam što sam se priključio klubu koji ima ovakvo nasleđe i tako strastvene navijače. Kvalitet fudbalera u prvom timu, ali i mladih igrača je takođe nešto što me uzbuđuje. Rad sa ovakvim igračima će biti veliko zadovoljstvo za mene - rekao je portugalski stručnjak. 

Da podsetimo, Murinjo je karijeru počeo u Portu, zatim je u dva navrata vodio Čelsi, bio je na klupi Intera, kom je doneo trofej u Ligi šampiona, ali je vodio i madridski Real. Sada će pokušati da izvuče Totenhem iz krize i vrati ga u borbu za plasman u Ligu šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati