Fudbal

A. B.

12. 11. 2019. 20:15 0

ČUDESNI STADIONI "Botanička bašta" kao najudaljenija tačka od Srbije (VIDEO)

Koncerti, fudbal, košarka, ragbi... Šta god poželite, ali, u specijalnom ambijentu. Ovo je "Fortsajt Bar", stadion koji svaki put uzima veliku pažnju javnosti.

Novi Zeland, kao najudaljenija geografska tačka od naše zemlje, može da se podiči stadionom koji je posve neobičan, zbog svoje staklaste strukture.

Konkretno, u ovom slučaju, grad Danedin u kom se nalazi, udaljen je od Beograda čak 17.683 kilometra, a bio je jedan od domaćina Svetskog prvenstva za mlade fudbalere, kada su naši "orlići" postali vladari planete.

Materijal koji se koristio za izgradnju "Forsajt Bara" isti je onaj koji se nalazi u temeljima "Alijanc arene" u Minhenu, a kapacitet je oko 30.000 mesta, dok je za koncerte predviđeno dodatnih 6.000.

Naravno, prevashodno se koristi za ragbi mečeve, ali ni drugi sportovi nisu strani, poput košarke i netbola (varijacija na košarku).

Poseduje pravu travu, ne veštačku, koja se hemikalijama održava kako bi uvek bila spremna na događaje, a jedan od najinteresantnijih koncerata na ovom mestu održao je legendarni Elton Džon 2011. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati