Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Crvena zvezda ]

11. 11. 2019. 14:20 0

REKORDER Borjan ispisao Zvezdinu istoriju

Golman Crvene zvezde Milan Borjan je ispisao stranice istorije Crvene zvezde, jer je postao čuvar mreže sa najviše odigranih evropskih mečeva. Branio je na 38 mečeva i sa prvog mesta je svrgnuo legendarnog Ratomira Dujkovića.

Reprezentativac Kanade je u julu 2017. godine došao u Ljutice Bogdana i tada je krenuo da ulazi u istoriju aktuelnog šampiona države. Čuvao je gol crveno-belih u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope, bio je među stativama i na dva meča šesnaetine finala Lige Evrope protiv CSKA. Jednostavno, od dolalska u klub postao je neizostavan šraf ekipe Vladana Milojevića.

Ukazano poverenje je opravdao, pa je na duelu četvrtog kola elitnog takmičenja protiv Totenhema ušao u istoriju, jer je 38. put branio u Evropi. Na taj način je postao nedodirljiv, budući da je sada iza njega Ratomir Dujković, koji se našao u timu 37 puta.

Borjan je u Evropi za Zvezdu debitovao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sparte iz Praga, kada je ostao nesavladan, a klasu je potvrdio i u duelu sa Krasnodarom, kada je u finišu sprečio goste da eliminišu Zvezdu. Kasnije je briljirao u grupnoj fazi i u Ligi šampiona, te je za kratko vreme postao ljubimac navijača crveno-belih.

Do sada je branio za Zvezdu na 38 mečeva i ove sezone ima priliku da uveća saldo, jer ga čekaju još dueli sa Bajernom i Olimpijakosom u okviru grupe B Lige šampiona. Inače, Borjan je do sada odigrao ukupno 115 mečeva za crveno-bele u svim takmičenjima.

- Čestitamo Milanu Borjanu na ovom fantastičnom rezultatu i verujemo da će ovaj broj biti mnogo veći - navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati