Fudbal

Milan Zarić

10. 11. 2019. 22:46 0

Juve slomio Milan: Dibala ušao sa klupe i rešio DERBI ITALIJE

Fudbaleri Juventusa vratili su se na lidersku poziciju u Seriji A nakon što su golom Paula Dibale savladali Milan u derbiju 12. kola italijanskog šampionata.

 

U Torinu je viđena rovovska borba, tokom koje nijedna ekipa nije nameravala da ustukne, već je bila rešena da zada udarac protivniku. Na kraju, spretniji i srećniji bili su igrači Juventusa, koji su zahvaljujući argentinskom rezervisti došli do celog plena.

Od početka meča se igralo otvoreno i nijedna ekipa nije nameravala da se brani. Treneri su pokušali da iznenade rivala, a strateg Milana Stefano Pioli je dobrano iznenadio nakon što je od početka u vatru ubacio Radeta Krunića, nekadašnjeg napadača čačanskog Borca. Trebalo je da reprezentativac BiH zbuni defanzivce Juventusa, no u tome nije uspeo, iako je imao nekoliko prilika za tako nešto.

Trener "stare dame" Mauricio Sari je meč počeo sa ubojitim napadačkim tandemom Ronaldo - Iguain i argentinski napadač je prvi došao u situaciju da ugrozi protivnika. Izašao je pred Đanluiđija Donarumu, koji je iz tog duela izašao kao pobednik.

I nije se dugo čekalo na odgovor igrača Milana, koji su bacili na ozbiljne muke golmana Juventusa Vojčeha Ščešnog. Tako ga je sredinom prvog poluvremena namučio Kšištof Pjatek, koji je tukao pod prečku, ali je njegov udarac osuježen. Na identičan način je prošao Ernandez, ali i ponovo Pjatek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Šanse su se ređale i u drugom poluvremenu, u kom su roso-nerima ozbiljno pretili Matuidi i Iguain, međutim do gola nisu mogli. Kristijano Ronaldo je na ovom meču bio potpuno odsečen, praktično mu ništa nije polazilo za rukom, što je bio jasan znak za Sarija da ga zameni. Umesto njega je ubacio Paula Dibalu, što je, ispostavilo se, bio presudni trenutak na meču.

Jer, upravo je levonogi napadač presudio Milanu, nakon što je u 77. minutu veoma dobro primio loptu u šesnaestercu i iskosa sa leve strane je udarcem po zemlji matirao Donarumu.

Gosti su do kraja pokušali da dođu makar do boda, opasni su bili pokušaju Čalhanoglua i Pjateka, međutim Ščešni je bio na visini zadatka, kao i tokom celog meča, pa je sačuvao tri boda Juventusu. Nakon ove pobede aktuelni šampion se vratio na prvo mesto, pa sada ima bod više od Intera, dok je Milan ostao na 14. poziciji sa 13 bodova (samo četiri više od timova koji se nalaze u zoni ispadanja).

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati