Fudbal

Milan Zarić

10. 11. 2019. 22:00 0

(VIDEO) STRAŠNE SCENE Šahtjorov Brazilac u suzama zbog rasističkih uvreda

Rasizam navijača, koji se poslednjih dana sve više širi, zadao je novi udarac fudbalu! Ovoga puta žrtva uvreda na rasnoj osnovi bio je Brazilac Tajson, igrač Šahtjora, koga su "navijači" kijevskog Dinama vređali na sraman način.

Derbi 14. kola ukrajinskog prvenstva između Šahtjora i Dinama iz Kijeva trebalo je da obeleži dobar fudbal, ali su umesto toga u Harkovu primat preuzeli rasistički povici, koji su sablaznili čitavu Evropu.

Huligani Dinama su se tokom prvenstvenog meča okomili na kapitena "rudara" Tajsona, koga su vređali majmunskim kricima, na šta on nije mogao da ostane imun. Potpuno je izgubio živce, pa je prvo Kijevljanima pokazao srednji prst, a onda je i degažirao loptu ka tribini na kojoj su se nalazili. Do sve bude još gore, gostujući navijači su poželeli i da se obračunaju sa Tajsonom.

U moru nerazumnih detalja u Harkovu niko nije mogao da shvati odluku sudije Nikolaja Balakina, koji je pokazao crveni karton Tajsonu, jer je ragovao na maltretiranje sa tribina!?

Logično, Tajson se posle svega rasplakao, nije mogao da dođe sebi posle onoga što su mu priredili oni koji bi trebalo da podržavaju Dinamo iz Kijeva, čiji su fudbaleri pokušali da ga uteše. Suze nisu uspeli da zadrže ni neki drugi igrači Šahtjora poput Majkona, dok su Dentinjo, Tete, Markos Antonio, Ismaili i golman Dodo bili zgroženi onim što je doživeo njihov prijatelj. Ako je za ikakvu utehu Šahtjor je meč protiv Dinama dobio rezultatom 1:0 posle gola Sergeja Krivcova u 19. minutu.

Odavno nije tajna da navijačko jezgro širom Rusije i Ukrajine ima nizak ili gotovo nepostojeći prag tolerancije za tamnopute fudbalere. Zbog toga su slučajevi rasizma česti, a tamošnje vlasti i odgovorni kadrovi u fudbalskim Savezima često ne reaguju adekvatno u strahu od huligana, dok kazne UEFA ne menjaju stvari nabolje...

Na društvenim mrežama pojavile su se kasnije fotografije na kojima se vidi kako su Dinamovi navijači odštampali stikere s natpisom "Lajk za rasizam" koji su takođe izazvali jaku reakciju dela javnosti. Još jedan veliki poraz fudbala i društva u celini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati