Fudbal

Milan Zarić

10. 11. 2019. 19:23 0

PRŠTALO NA OSTRVU Liverpul preslišao Siti u derbiju Premijer lige

Fudbaleri Liverpula suverenom igrom su slavili u derbiju 12. kola Premijer lige protiv Mančester sitija sa 3:1, posle čega su u odnosu na aktuelnog šampiona Engleske stekli ogromnih devet bodova viška.

Prštalo je sve na "Enfildu", baš kako se i očekivalo, jer je ulog u derbiju bio ogroman. Jer, Liverpul je u duel sa "građanima" ušao sa šest bodova prednosti, u nekim kalkulacijama mu je i bod odgovarao kako bi zadržao prednost u odnosu na najvećeg rivala ove sezone, ali kod tima Jirgena Klopa nije bilo kalkulacija.

Jednostavno, "crveni" su nošeni bučnom podrškom sa tribina došli do prednosti već u šestom minutu, i to na kakav način. Dugo su pleli mrežu domaći oko kola Klaudija Brava, da bi zatim lopta došla do Fabinja, koji je raspalio po njoj sa 25 metara. I nije to mogao bolje da uradi, jer je pocepao protivničku mrežu i utisak je da njegov udarac ne bi odbranila ni dva golmana.

Poveli su rano fudbaleri Liverpula, ali se nisu zadovoljavali tom prednošću, već su želeli više. I takva filozofija im se vrlo brzo isplatila, jer je Mohamed Salah samo sedam minuta kasnije duplirao prednost, posle čega je "Enfild" bukvalno "eksplodirao". Odlično je prošao po levoj strani Endi Robertson, koji je na drugoj stativi pronašao "faraona", a on je glavom u punom trku matirao Brava i značajno približio Liverpul osvajanju velika tri boda.

Taj rezultat je bio na snazi sve do kraja poluvremena, da bi već u uvodnim minutima drugog dela došlo do nove promene rezultata. U 51. minutu se kapiten Džordan Henderson odlično snašao na desnoj strani, poslao je upotrebljiv centaršut ka Sadiju Maneu, koji je doneo domaćima nestvarnih 3:0 i praktično je tada bilo rešeno pitanje pobednika.

Fudbaleri Mančester sitija se, ipak, nisu predavali, već su po svaku cenu želeli da smanje zaostatak i učine utakmicu zanimljivijom. U tome su uspeli u 78. minutu, kada je Bernardo Silva matirao Alisona, međutim do kraja nije bilo dovoljno vremena kako bi se "građani" potpuno vratili i osvojili makar bod.

Liverpul je znalački sačuvao prednost do kraja meča, te se tako učvrstio na prvom mestu sa 34 boda. Siti je trenutno četvrti sa 25, dok su najbliži pratioci "crvenih" Lester i Čelsi, koji imaju do 26 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati