Fudbal

Milan Zarić

10. 11. 2019. 16:22 0

ZAMALO PORAZ Jevtović spasao Zvezdu u Ivanjici

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se raduju na gostovanju Javoru, jer su u 16. kolu Superlige Srbije remizirali u Ivanjici - 1:1.

Domaćin se hrabro isprsio pred crveno-belima, nije se branio već je napadao, što je dalo rezultat u 25. minutu, kada je Nikola Petković posle asistencije Momčila Mrkaića doneo prednost Ivanjičanima.

Imali su domaći još šansi posle vodećeg gola, mogli su da dupliraju prednost, međutim nisu ih koristili. Stvarali su prilike i fudbaleri Crvene zvezde, međutim nisu ih koristili sve do 88. minuta, kada je Jevtović posle asistencije Veljka Simića doneo bod crveno-belima.

Uprkos tome što nisu slavili, crveno-beli su ostali lideri u Superligi sa sedam bodova ispred Čukaričkog i Vojvodine.

Crveno-beli su gostovanje u Ivanjici dočekali posle poraza od Totenhema (0:4) u Ligi šampiona, pa su bili rešeni da se iskupe i nastave niz pobeda u domaćem šampionatu. Međutim, nisu se Ivanjičani dali tek tako, budući da su od starta krenuli da napadaju, pa su u šestom minutu propustili prvu šansu da matiraju golmana Milana Borjana, koji je na ovom meču bio kapiten Zvezde, jer Marka Marina nije bilo na terenu.

Nakon tog početkog talasa gosti su iskoristili, pa su u 17. minutu imali dve stopostotne šanse, međutim najpre nije bio precizan Milan Rodić, zatim i Ivanić. Kada se tome pridoda to da ni Simić nije pogodio pet minuta ranije, jasno je koliko su se crveno-beli ispromašivali na Gradskom stadionu. A kada se propusti toliuki broj šansi, onda kazna jednostavno mora da dođe.

I došla je u 25. minutu, kada je Momčilo Mrkaić odlično uposlio Nikolu Petkovića, koji je matirao Borjana i tako je domaćima doneo iznenađujuće vođstvo - 1:0.

Bio je to hladan tuš za izabranike Vladana Milojevića, pogotovo što su uspostavili terensku inicijativu, međutim šanse nisu propuštali, što se napadačima Javora nije događalo. Dakle, nisu fudbaleri Zvezde dobro ušli u meč, pa su što pre morali da se trgnu kako bi izbegli i drugi poraz u nizu.

Napali su samo tri minuta kasnije, kada se ukazala sjajna šansa za El Fardua Bena, ali je napadač sa Komorskih ostrva ipak slabo šutirao posle dodavanja Veljka Simića, pa je lopta otišla preko gola. Ali, nije ta šansa preterano uzdrmala Ivanjičane, koji su nastavili da napadaju rešeni da dupliraju prednost. Odličnu špansu za tako nešto imao je Mrkaić, koji je poslao "bombu" sa distance, no Borjan je nekako u 37. minutu uspeo da sačuva mrežu.

I nije to bilo sve od igrača Javora u prvom poluvremenu, koji je vrlo lako mogao da duplira prednost. Jer, u odličnoj situaciji se našao Petković posle greške Kanjasa, međutim nije bio precizan, baš kao ni Boaći tri minuta kasnije, iako je ostao sasvim sam. Rezultat se tako do kraja poluvremena nije menjao.

U nastavku meča domaćin nije mnogo toga menjao u pristupu, jer je nastavio da napada, fudbaleri oba tima su nastavili da igraju napadački, međutim u završnici nisu bili skoncentrisani. Gosti su u drugom poluvremenu sve radili kako bi došli do izjednačenja, u vrlo dobroj situaciji je bio i Veljko Simić, koji sa 11 metara nije bio precizan, te je tako propuštena još jedna velika šansa da se rezultat poravna.

Stvarali su crveno-beli šanse, ali su ih imali i Ivanjičani, koji su vrlo lako mogli u 71. minutu da dupliraju prednost. Odigrali su sjajnu kontru, Dolmagić je izbio sam ispred Borjana, već ga je savladao, međutim Nemanja Milunović je spasao čist gol. To je bio samo znak za crveno-bele da napadnu mnogo žustrije u samoj završnici, pa su tako u 77. minutu uspeli i da zatresu protivničku mrežu. Boaći je smestio loptu iza leđa Lazovića, no njegov pogodak je bio poništen zbog ofsajda.

Čekali su crveno-beli šansu da izjednače i dočekali su je u 87. minutu, kada je Rodić pronašao Simića, ovaj je poslao povratni pas ka Milanu Jevtoviću, a rezervista je doneo poravnanje u Ivanjici. Pokušali su sve crveno-beli do kraja kako bi izjednačili, kolosalnu priliku je u sudijskoj nadoknadi imao El Fardu Ben, međutim njegov udarac je odbranio golman Lazović i sačuvao je veliki bod fudbalerima Javora.

Javor - Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Stadion: Gradski u Ivanjici. Strelci: Petković u 25. za Javor, a Jevtović u 87. minutu za Crvenu zvezdu. Sudija: Petar Piper.

Javor: Lazović - Parišić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Dolmagić (od 73. Đerić), Kuveljić - Maričić (od 84. Cuckić), Piščević, Petković (od 90+4. Krnić) - Mrkaić.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić (od 90+2. Pankov), Milunović, Babić, Rodić - Vulić, Kanjas (od 46. Tomane) - Ben, Ivanić (od 68. Jevtović), Simić - Boaći.

SUPERLIGA SRBIJE, 16. KOLO

SUBOTA

Napredak - Čukarički 3:1 (0:0)

Rad - Spartak 2:0 (2:0)

Radnik - Mladost 0:1 (0:1)

Mačva - Vojvodina 0:1 (0:1)

NEDELJA

Javor - Crvena zvezda 1:1 (1:0)

TSC - Voždovac 2:2 (1:1)

Partizan - Inđija 3:0 (1:0)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati