Fudbal

Predrag Đukanović

23. 10. 2019. 23:14 0

LIGA ŠAMPIONA Liverpul ubedljiv, Mertens piše istoriju Napolija

Siguran u trećem kolu Lige šampiona bio je prvak Evrope Liverpul, koji je na gostovanju slavio protiv Genka sa 1:4, dok je Barselona, takođe pred gostujućim navijačima, uz malo muke trijumfovala protiv Slavije iz Praga 1:2. Na meču u Salcburgu, pisana je istorija.

Nije ni sudija stigao da se rastrči po terenu, a već se lopta drugi put stavljala na centar na meču Genka i Liverpula. Samo dva minuta od starta meča Čembrlejn je šutirao sa 23 metra, neverovatno precizno, po zemlji, uz samu stativu golmana Genka, koji je pogledom ispratio. Tada je bilo jasno da je domaćin sasečen u startu i da će teško moći da se oporavi od tog početnog vođstva šampiona Starog kontinenta.

Dominirao je Liverpul u svakom segmentu igre, razigravali su se izabranici Jirgena Klopa, tražili rešenja, nizali šanse, ali nikako nisu uspevali da povećaju prednost, sve do 57. minuta, kada je ponovo Čembrlejn stupio na scenu. Još jednom je maestralnim udarcem, ovog puta sa 20 metara, savladao golmana rivala. Firmino mu je uputio loptu, a ovaj "na prvu" je neverovatno poslao pod prečku. Time je pitanje pobednika na ovom meču definitivno bilo rešeno. U listu strelaca na meču se upisao i Sadio Mane u 77. minutu, kao i Salah u 87. Odej je na kraju ublažio poraz svog tima, golom u 88. minutu.

I Barselona je odlično otvorila meč, preko najboljeg igrača Lionela Mesija. Maleni Argentinac je posle akcije dodavanja lako sproveo loptu u mrežu rivala za prednost. Nije međutim Barsa nametnula domaćem timu igru kako se očekivalo. Naprotiv, imala je Slavija dosta šansi, čak i više od rivala, pa je u 50. minutu Boril svom timu doneo izjednačenje. Tragičar tima iz Praga, Olijanka, autogolom u 57. minutu vratio je Kataloncima prednost i postavio krajnji rezultat.

Prava goleada viđena je u Salcburgu, u meču u kojem su se nadigravali austrijski klub i Napoli. Gosti su trijumfovali sa 2:3. Najpre je Mertens u 17. minutu fantastičnim udarcem sa devet metara po visu konkretizovao početnu inicijativu svog tima, što nije obeshrabrilo igrače Salcburga. Napadali su domaći i pokušavali da dođu do izjednačenja sve do 40. minuta, kada se to desilo iz penala. Sa bele tačke bio je siguran Hajland.

 

Po povratku sa pauze, Mertens je u 64. minutu još jednom zatresao mrežu. Kao da su se on i strelac prvog gola za Salcburg takmičili ko će više da postigne, pa je Hajland uzvratio još jednim pogotkom posle kornera u 72. minutu i poravnao rezultat. Nisu, međutim, stigli da se raduju navijači u Mocartovom rodnom gradu. Insinje je samo minut kasnije doneo novu prednost njegovom timu, iskoristivši još vrele glave rivala. Time je postavio krajnji rezultat. Mertens je golovima u Salcburgu postao drugi najbolji strelac u istoriji Napolija, prestigavši legendarnog Dijega Armanda Maradonu na večitoj listi strelaca. Najbolji strelac u istoriji kluba podno Vezuva je Hamšik sa 121 pogotkom, drugi Mertens sa 116, a Maradona treći sa 115.

Liga šampiona, 3. kolo

Sreda

Ajaks - Čelsi 0:1 (Batšuaji 86)
Lajpcig - Zenit 2:1 (Lajmer 49, Sabicer 59 - Rakitski 25)
Benfika - Lion 2:1 (Silva 4, Pici 86 - Depaj 70)
Genk - Liverpul 1:4 (Odej 88 - Čembrlejn 2,57, Mane 77, Salah 87)
Inter - Dortmund 2:0 (Martinez 22, Kandreva 89)
Lil - Valensija 1:1 (Ajkon 95 - Čerišev 63)
Salcburg - Napoli 2:3 (Hajland 40,72 - Mertens 17, 64, Insinje 73)
Slavija Prag - Barselona 1:2 (Boril 50 - Mesi 3, Olajinka a.g. 57)

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati