Fudbal

Predrag Đukanović

23. 10. 2019. 20:58 0

Čelsi savladao Ajaks, Lajpcig evrogolom do trijumfa

Fudbaleri Ajaksa poraženi su na svom terenu od Čelsija 0:1 u trećem kolu Lige šampiona, u kojem je Lajpcig ostvario pobedu nad Zenitom od 2:1.

Na "Johan Krojf areni" nisu gledaoci mogli da uživaju u fudbalu na kakav su od svog tima navikli prošle sezone u najprestižnijem klupskom takmičenju, no, srce im je zaigralo u par navrata. Prilično podjednake snage dva tima viđene su na terenu, u prvom poluvremenu je za nijansu više loptu u posedu imao Ajaks, ali su gosti imali šut više ka golu, 5:6.

 

Po povratku na teren, Čelsi je krenuo sa nešto oštrijom igrom, ali to nikako nije izabranicima Frenka Lamparda donosilo konkretnije rezultate, bar ne do 86. minuta. Sa druge strane, Dušan Tadić i njegova ekipa su pokušavali na sve načine da dođu do prednosti, ali se klub sa Ostrva odlično branio. Igrao se 86. minut, kada je Ajaksova odbrana u potpunosti zaspala, što su gosti iskoristili. Pulišić je loptu ubacio sa leve strane u šesnaesterac, a sa pet metara je u gol poslao Batšuaji i time postavio krajnji rezultat.

Na meču između Lajpciga i Zenita viđeno je mnoštvo šansi i tri pogotka, uz preokret. Naš fudbaler Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta. Domaćin je od samog starta nametnuo svoj ritam, imao gotovo duplo više loptu u posedu, nizao šanse pred golom protivnika. Međutim, šok je nastao u 25. minutu kada je mali pad koncentracije uz dosta sreće iskoristio Rakitski neverovatnim udarcem sa preko 25 metara, za vođstvo gostiju. Tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Povratak na teren doneo je identičnu sliku po pitanju dominacije ekipe Lajpciga. Samo je domaćin, ovoga puta, bio konkretniji. Samo četiri minuta po islasku na travnatu površinu, odlična akcija Lajpciga i Lajmer poravnava rezultat. Nisu navijači puno čekali na novu radost koja je došla deset minuta kasnije preko Sabicera, koji je postigao evrogol. Najpre je na 16 metara primio loptu na grudi, sa desne strane iskosa, a potom volej udarcem, spoljnim delom stopala poslao neverovatnu loptu u sam ugao gde se sastaju stativa i prečka. Time je doneo pobedu svom timu.

 

Liga šampiona, 3. kolo

Sreda

Ajaks - Čelsi 0:1 (Batšuaji 86)
Lajpcig - Zenit 2:1 (Lajmer 49, Sabicer 59 - Rakitski 25)
Benfika - Lion 21
Genk - Liverpul 21
Inter - Dortmund 21
Lil - Valensija 21
Salcburg - Napoli 21
Slavija Prag - Barselona 21

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati