Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

21. 09. 2019. 14:05 0

DILEMA OKO STRANACA PRED DERBI Milojević: Nikad nisam bio u sličnoj situaciji

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je u utakmici sa Partizanom najbitniji prestiž i naveo je da još ne zna za koja će se četiri stranca odlučiti.

- Nema favorita u derbiju, na utakmicama ovakvog nivoa. Na njima ne postoji ni prednost domaćeg terena. Nema veze ni ko ima bodovnu prednost. Prestiž je ovde najbitniji. Inače, utakmica je prvenstvena, donosi samo tri boda, nije Kup pa da odlučuje o trofeju - rekao je Milojević novinarima.

Zvezda će sutra u 18 sati igrati protiv Partizana u gostima u devetom kolu Superlige Srbije.

- Derbi je specifična utakmica, u kojoj se svaki dobar potez meri puta 10, a tako i loš. Nije isto kada igrač napravi grešku u bilo kojoj drugoj utakmici, u ovoj je sve pod većom lupom. Na kraju krajeva, tu postajete igrač, pokazujete veličinu i kakvo samopouzadnje imate da igrate takve utakmice - kazao je Milojević.

Jedna od glavnih tema na konferenciji za novinare bila je ta za koje će se strance odlučiti u "večitom" derbiju, pošto je pravilo da samo četvorica mogu da budu u protokolu.

Milojević je naveo da još nije doneo odluku koja četiri strana igrača će uvrstiti u tim.

- Razgovarao sam sa njima još pre nekoliko kola, predočio sam im situaciju i oni su to shvatili. Jedino je moj izbor koga ću od njih upotrebiti za ovu utakmicu - naveo je trener Zvezde.

Upitan je da li mu je to jedna od težih odluka do sada, na šta je odgovorio: "Prvi put se susrećem sa ovakvom situacijom".

Nije želeo da govori o pravilu da samo četiri stranca mogu da budu u protokolu.

- Poštujem pravila koja jesu, nije na meni da iznosim mišljenje o tome, a i bilo bi neukusno da to činim pred ovu utakmicu. Svako pravilo ima pozitivne i negativne strane, a sada nije vreme i mesto da pričamo o tome. Voleo bih u svakom slučaju da imam sve igrače na raspolaganju - kazao je Milojević.

Trener crveno-belih je naveo da se nada da će Milan Rodić, biti spreman za "večiti" derbi.

Pohvalno je govorio o Partizanu.

- Partizan ima dobru ekipu. Ništa manje nije tako bilo ni prošle godine. Trener Savo Milošević je sada duže sa timom. Partizan je uvek Partizan - rekao je Milojević.

Nije želeo da komentariše izjave pojedinih funkcionera Partizana, poput Miloša Vazure da misli da je Partizan u boljoj formi i dodao da svako ima pravo da kaže šta misli.

Upitan je za fudbalera Partizana Birbasa Natha, koji je dao dva gola nedavno AZ Alkmaru u Ligi Evropa i pokazao da je lider.

- Nije samo u Partizanu to pokazao, već i ranije u PAOK-u, Olimpijakosu i CSKA. Kapiten je reprezentacije Izraela, lider, igrač koji je doneo nešto novo Partizanu - kazao je trener Zvezde.

Milojević je rekao da želi da bude dobra predstava u svim segmentima, kako na terenu tako i van njega jer je "večiti" derbi utakmica koja privlači najveću pažnju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati