Politika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

04. 05. 2022. 10:43 6

Dramatično je, upalim TV, a Vučića nema

Marko Dražić, urednik Njuz.neta, kazao je u Novom danu da je situacija toliko dramatična da ni predsednika Aleksandra Vučića nema u medijima već danima, pa mu je nekako prazno kada uključi televizor. On dodaje da bi predsednik najviše voleo da uvedemo sankcije Rusiji, ali inkognito, a baš tog dana kada budemo uvodili sankcije desiće se i neka velika afera o kojoj će pisati tabloidi.

U medijima su se pojavili navodi da bi Srbiji mogao da bude vraćen vizni režim zbog neusklađivanja spoljne politike sa Evropskom unijom, odnosno zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Dražić kaže da ga je ta vest "baš razbudila" zbog "ličnih trauma" iz perioda kada je odbijan za italijansku vizu.

"Zanimljivo je kako Srbija i predsednik pokušavaju da sede na dve stolice. Koliko je situacija dramatična govori činjenica da predsednika skoro više i da nemamo u domaćim medijma. Prethodnih meseci, predsednik je na svakih četiri do pet dana umeo da se pojavi u nekom jutarnjem ili večernjem programu", podseća Dražić javnost.

Za petak je najavljeno obraćanje Vučića naciji, koje je trebalo da se desi nedelju dana ranije, a gost Novog dana zapaža da više nisu intervjui već obraćanja naciji i da to zvuči mnogo spektakularnije.

"Poslednjih mesec dana je bio u Hit tvitu i mislim da je to to. Kada upalim TV čudno je, prazno je, nekako ga nema nigde da ti objasni šta se dešava. Onda me ne bi začudilo da neki naši mediji krenu da ga repriziraju kao serije", kaže Dražić.

On misli da bi predsednik Vučić najviše voleo da se uskladimo sa EU i da uvedemo sankcije Rusiji, "ali da to bude među nama".

"Ali čini mi se poslednjih dana kada pratimo tabloide i režimske analitičare, polako se narod priprema za to. Sarapa nam je objašnjava da Rusija nije nama baš toliki prijatelj i da nismo mi baš tolika braća. Ali kada to dođe, baš tog dana imaćemo neku spektakularnu vest o kojima će tabloidi pisati, neku veliku aferu sa nekim iz vlasti ili opozicije", predviđa urednik Njuz.neta.

Govoreći o poskupljenju goriva, Dražić kaže da ga ova situacija podseća na period kada je stigla korona i kada smo svi u 15 časova sedeli i čekali obraćanje Kriznog štaba. Sada vozači čekaju petak i nove cene goriva.

On dodaje da cena goriva može biti faktor i pri izboru destinacije za godišnji odmor. Tako oni koji idu u Crnu Goru na more, mogu da voze "na ler" kroz kanjon Morače, uz sve bezbednosne rizike, dok se oni koji idu u Istru možda predomisle jer je kroz Slavaniju ravno, a posle Zagreba kreću uzbrdice.

"Kada sam jutros dolazio, i dalje je kolaps na mostu. Srbi će se odreći raznih stvari u životu, ali je korišćenje kola i benzina poslednje", napominje Dražić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati