Politika

Direktno.rs

01. 05. 2022. 12:35 1

"Život radnika procenjen na manje od 8.500 evra"

Svanuo je 1. maj u Srbiji u kojoj većina zaposlenih prima zaradu na nivou minimalne, zemlji rada na crno u kojoj su radnici primorani da rade nekoliko poslova da bi preživeli, piše u saopštenju Odbora DS za socijalnu politiku, rad, zapošljavanje i boračka pitanja koje prenosimo u celosti.

Praznik rada se proslavlja radno u državi u kojoj su pogibije, teške povrede radnika i hronična oboljenja zaposlenih na radnim mestima svakodnevna pojava i koja je život radnika procenila na 8.472,44 evra koliko su dobile porodice rudara stradalih na radu. I ne žali za njima.

Oni koji imaju mogućnosti su raspalili roštilje u Srbiji u kojoj se podrazumeva neplaćeni prekovremeni rad, deo plate u koverti i doživotni rad na određeno vreme.Pojedini će obeležiti ovaj datum boreći se žustro protiv zamišljenog neprijatelja, baš kao u karate katama, dok su pravi neprijatelji radnika veoma stvarni i uočljivi iz daleka.

To su sumnjivi "investitori" promovisani u novu poslovnu elitu koja ne poštuju zakone svakim delom svog bića. Od sata koji nose, diplome koju su pazarili, preskupog automobila koji voze do stanova i apartmana koje kupuju u Beogradu, na Zlatiboru, Kopaoniku ili u inostranstvu.To je država urušenog sistema podele vlasti i zarobljenih institucija koje još uvek postoje samo kao servis tim sumnjivim "investitorima" , isključivo da bi im uklonili konkurenciju i zaštitili njihove privilegije.

Poseban problem predstavlja besmisleni sistem subvencionisanja "stranih investitora" kojim je odnarođena vlast u Srbiji točak istorije okrenula tako da radnici praktično plaćaju da bi radili!? To nije za čestitanje!

Demokratska stranka je uvek bila i danas je organizacija koju pretežno čine radnici. Ljudi koji svakodnevno žive "srpski san" i uz dosta muke uspevaju da sastave 1. i 30. maj. Do detalja upoznati sa problemima, pripremili smo mere za vraćanje dostojanstva radnicima koji su temelj svake države, a koje se baziraju na: osnaživanju sindikata kao partnera, vraćanju dostojanstva inspekciji rada i drugim institucijama, pooštravanju sankcija za nesavesne poslodavce.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati