Politika

[ Izvor: Blic ]

26. 09. 2021. 09:17 14

Fajon: Dijalog završen, nema pregovora o dokumentu

Poslanica Evropskog parlamenta (EP) Tanja Fajon izjavila je da ni vlast ni opozicija u Srbiji nisu potpuno zadovoljni dijalogom o izbornim uslovima, i da je to dobro, jer znači da će svaka strana morati nečim da doprinese normalizaciji odnosa.

Fajon je za list Blic rekla da ne znači da će izborni proces biti savršen nakon predloga koje su dali posrednici u dijalogu iz Evropskog parlamenta, ali da je to korak za poboljšanje izbornih uslova.

- Volela bih da opozicija van parlamenta iskoristi priliku, da se pridruži izradi novih pravila za nacionalne emitere i bude deo RIK - rekla je Fajon.

Ona je dodala da je međustranački dijalog u kojem je učestvovao EP završen i da se o dokumentu koji su predložili neće ponovo pregovarati.

- U svakom slučaju, EP će pomno pratiti razvoj događaja i način na koji će sporazum biti sproveden. Stanje demokratije u Srbiji nije sjajno, a sporazum je samo prvi korak ka poštenim izborima i boljoj demokratiji srpskog naroda - navela je Fajon.

Prema njenim rečima, na srpskoj je strani da to iskoristi na najbolji način i povrati poverenje građana u izborni proces.

- Oni to zaslužuju. Ostajemo im na raspolaganju za svaku pomoć i smernice - navela je Fajon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati