Politika

23. 09. 2021. 13:20 5

"Šta slave Vučić i Vesić? Skidanje srpskih tablica na KiM?"

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je gradska vlast u Beogradu raspisala sporni tender za nabavku novogodišnje javne rasvete i da se njime ponovo favorizuje firma Kip Lajt.

Na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare Demokratske stranke, održanoj ispred Skupštine Grada Beograda, novinarima su se obratili Nikola Tasić, predsednik Opštinskog Demokratske stranke Stari Grad, i član Glavnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Nikola Tasić je izneo nove dokaze o neregularnosti raspisanog tendera za kupovinu novogodišnje rasvete.

- Grad Beograd će i ove godine nastaviti da neracionalno troši novac građana Beograda za nabavku lančanica i svetlećih zavesa. Uslove raspisanog tendera, kao i svih prethodnih godina, ispunjava samo jedna firma, Kip Lajt iz Beograda koja je Beograđanima poznata po novogodišnjoj jelci od 83.000 evra - naveo je Tasić.

Srđan Milivojević je upitao zbog čega kite Beograd i šta slave Goran Vesić i Aleksandar Vučić.

- Da li je razlog za slavlje to što je Srbija konačno po nečemu prva u svetu? Na žalost, prvi smo po smrtnosti od korone. Da li napredni koalicioni partneri Ramuša Haradinaja i Aljbina Kurtija slave to što specijalne policijske jedinice na administrativnom prelazu Jarinje skidaju srpske tablice? Da li slave to što metar Vesićeve jelke od 83.000 evra košta više od metra autoputa u Srbiji? Da li slave to što je gradski sekretar za Stambeno komunalne poslove Nikola Kovačević zadržan i pretresen na beogradskom aerodromu sa slikom "Stražar" Paje Jovanovića koja je plaćena 140.000 evra na aukciji u Beču? Tom prilikom kod Nikole Kovačevića je pronađeno i 15.500 evra koje nije prijavilo - rekao je Milivojević i podsetio da je Kovačević rekao da mu je novac za kupovinu slike dala supruga.

Srđan Milivojević je nakon svega toga postavio niz pitanja naprednjačkoj vlasti:

1. Da li se kroz  nameštene tendere, poput ovog za kupovinu novogodisnje rasvete, pune računi tetke iz Kanade, žena i ljubavnica sa kojih se skida novac za kupovinu skupocenosti koje prosečan građanin ne može da zaradi za života?

2. Da li je Nikola Kovačević Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio račun svoje supruge?

3. Da li je tužilaštvo prikupilo potrebne informacije po kojoj ceni je slika "Stražar" Paje Jovanovića nuđena muzejima u Srbiji i da li je tačno da se licitiralo cifrom od  500.000 evra?

4. Kad ove cifre ima šesti ešalon naprednih mafijaša, kad Aleksandar Jovičič uhapšeni predsednik opštine Palilula u stanu čuva 300.000 evra, šta mislite koliko je za devet godina samovlašća pokrao vrh napredne vlasti?

- Odgovaraćete za sva nepočinstva kada uskoro padne almafijaški režim Aleksandra Vučića - naveo je Srđan Milivojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati