Politika

Direktno.rs

23. 09. 2021. 11:07 4

"Vučića boli čak i nekoliko minuta istine na RTS"

"Nekolicina funkcionera Srpske napredne stranke koja i dalje, uprkos svemu, javno demonstrira podršku Vučiću, juče je, po već ustaljenom obrascu, ponavljala istu priču, ovaj put veličajući i diveći se nastupu njihove uzdanice, Nevene Đurić. Na takve sinhronizovane nastupe, sada već sve malobrojnijih, jurišnika naprednjaka smo navikli. Pomalo čudi to da je i sam Vučić ponavljao istu, apsurdnu poruku o, na prvi pogled, trivijalnoj stvari - jednom u nizu blamantnih nastupa akademaca Srpske napredne stranke", navela je Alisa Kockar, portparolka Demokratske stranke.

- Da li je predsednika Vučića zabolelo to što se po prvi put na RTS-u mogla čuti istina - da Srbijom vlada organizovani kriminal i da će pri promeni vlasti brojni političari morati u zatvor, a ne opozicione klupe? Da se u Srbiji krizom uzrokovanom pandemijom upravlja vodeći računa o rejtingu režima, a ne životima građana, pa je posledica toga da smo najgori u Evropi po broju obolelih? Ili to što ne postoji više niko ozbiljan, vaspitan i pristojan da brani mafiju koja vlada Srbijom? - upitala je Alisa Kockar komentarišući sinoćnu izjavu predsednika Srpske napredne stranke kojom je pohvalio nastup poslanice Nevene Đurić u emisiji "Reč na reč".

Naime, Nevena Đurić učestvovala je u debati zajedno sa potpredsednicom Demokratske stranke Draganom Rakić, a iz DS navode da je "sve što su građani Srbije mogli da čuju od nje za tih sat vremena jeste samo velika količina neistina, optužbi i uvreda, bahatosti, kršenja pravila i napamet naučenih parola". Takođe, u saopštenju se navodi i da je "predsednik Vučić je pokušao da pripiše njeno šokantno ponašanje mladosti i neiskustvu, ističući kako je poslanica najveći talenat na političkoj sceni u poslednjih 20 godina i kako je bolja, čak, i od njega samog". - Nameće se zaključak da je predsednik države koja je, po njegovim rečima, svetski lider u skoro svemu, a iz koje zapravo građani beže glavom bez obzira, u udarnom terminu pokrivao skandalozan nastup autentičnog predstavnika Srpske napredne stranke zbog toga što i on sam zna da je njen nastup bio katastrofalan. Pre svega zbog toga što osim uvreda, povišenog tona i neprimerenog rečnika nije imala ni jedan jedini odgovor na konstataciju da Srbijom upravlja organizovan kriminal i da je režim žrtvovao živote građana tokom pandemije zarad rejtinga - zaključila je Alisa Kockar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati