Politika

Direktno.rs

21. 09. 2021. 18:25 2

"Režim odgovoran za haos na Jarinju i Brnjaku"

Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović izjavila je da "vlasti u Srbiji namerno nisu uradile ništa u vezi sa rešavanjem problema registarskih oznaka za automobile i druga vozila na Kosovu i Metohiji" i da su "svesno pustile da bez novog dogovora i rešenja istekne rok važenja sporazuma o tablicama, koji je pre pet godina potpisan u Briselu".

- Reč je očigledno o političkoj igri u kojoj vođa režima u Beogradu, Aleksandar Vučić, ispunjava obaveze koje je preuzeo u pregovorima sa Prištinom i istovremeno pokušava da sačuva rejting među biračima, pred kojima se predstavlja kao nacionalista i nepobediv borac za državne i nacionalne interese. U toj igri profitiraju Vlada u Prištini i njen predsednik Aljbin Kurti, koji vodi svoju predizbornu kampanju i promoviše tzv. politiku reciprociteta, dok gube građani i privreda Srbije, a posebno preostali Srbi na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Tatjane Manojlović, potpredsednice Demokratske stranke.

Kako je navela, "odluka o skidanju srpskih tablica za vlast u Beogradu nije iznenađenje".

- Sadašnja vlast u Srbiji na čelu sa Aleksandrom Vučićem je 2016. godine sklopila sporazum o tablicama, koji se zasniva na principu reciprociteta i time stvorila pretpostavke za to da danas na administrativnim prelazima, svim građanima Srbije sa kola skidaju regularne tablice i stavljaju privremene. Režim u Beogradu je odgovoran za sav onaj haos na administrativnim prelazima, štetu koju trpe građani i privreda i novo pogoršanje bezbednosne situacije - istakla je Manojlović i zaključila:

- Za zvanični Beograd ovo sigurno nije iznenađenje, a galama koju sada podižu služi samo za to da sakrije istinu. Naravno da su i Vučić i njegovi poslušnici iz Srpske liste znali da će Kurti dovesti jedinice specijalne policije na Jarinje i da će iskoristiti "poklon" iz Beograda za svoju predizbornu kampanju, ali su o tome ćutali. To shvata većina ljudi sa Kosova i Metohije i većina onih sa kojima sam razgovarala juče i danas, uglavnom isto govore: ako Kurti sve ovo radi na svoju ruku, bez znanja srpske strane i protivno postojećim sporazumima, šta onda u njegovoj vladi i dalje rade predstavnici Srpske liste - navela je potpredsednica Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati