Politika

Direktno.rs

21. 09. 2021. 20:35 22

"Dobiješ podršku od EU da varaš, a izgubiš tablice"

Bivši predsednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić prokomentarisao je na društvenim mrežama situaciju na administrativnim prelazima Kosova i Metohije, gde tzv. kosovska policija skida srpske tablice. Alimpić je situaciju povezao sa Evropskom unijom i njenom podrškom režimu u Srbiji.

 - Tako to biva. S jedne strane dobiješ podršku EU da nastaviš da varaš i kradeš na izborima, a sa druge - izgubiš tablice - napisao je Alimpić na Fejsbuku. 

Podsetimo, situacija na severu Kosova i Metohije je već nekoliko dana izuzetno napeta. Pripadnici tzv. kosovske policije i specijalne snage ROSU najpre su postavili na desetine montažnih kontejnera, a zatim krenuli sa skidanjem srpskih tablica na administrativnim prelazima.

Kako je i sam direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković priznao, prema prethodnom petogodišnjem sporazumu, rok za važenje "KS" tablica za Srbe na severu Kosova istekao 15. septembra, ali da su se predstavnici srpskih vlasti "borili na sve načine" da bude produžen za još pet godina. Takođe se skidaju i srpske tablice (iz centralne Srbije) i stavljaju privremene, a zatim se tablice vraćaju pri izlasku sa prostora Kosova i Metohije.


S druge strane, evidentna je podrška Evropske unije Aleksandru Vučiću što se tiče unutrašnje politike i građanskih sloboda, naročito kada se uzme u obzir da je propao dijalog vlasti i opozicije u kome su posredovali evroparlamentarci. 

Stiče se utisak da je došlo do "žmurenja" Evropljana na Vučićevo gušenje demokratije u Srbiji, neslobodne izbore i manjak vladavine prava. Ali sve to ima svoju cenu, te se kompenzacija izgleda vrši preko Kosmeta, što je verovatno i jedini razlog podrške Unije Vučiću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati