Politika

[ Izvor: Danas ]

20. 09. 2021. 18:52 3

Šta naprednjaci govore o Vučiću u njegovom odsustvu?

Pojedini naprednjaci izrekli su hvalospeve na račun lika i dela Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i lidera SNS, na juče održanoj sednici Glavnog odbora stranke, saznaje Danas iz izvora bliskih vladajućoj partiji.

Kako se tvrdi, neki od govornika su ocenili da je "već došlo vreme" da Vučić istakne kandidaturu za predsednika Srbije, jer je, kako kažu, "kucnuo čas da on krene u pravu kampanju".

Pored navedenih opaski, pojedini koji su se javili "za reč", pozivali su svoje stranačke kolege da se "hitno obračanaju sa izdajnicima u sopstvenim redovima". Ipak, kako piše Danas, tom prilikom nije pomenuto nijedno konkretno ime, već su njihove konstataciju bile "uopštene".

Dalje se navodi da su predsednik naprednjaka i ljudi iz stranke u koje on ima najviše poverenja, poput Branislava Nedimovića i Miloša Vučevića, "namerno doneli odluku" da se navedeni sastanak Glavnog odbora održi bez Vučićevog prisustva, pa je zato izabran datum kada je on boravio u zvaničnoj poseti Turskoj. Kako se objašnjava, na taj način "pokazano je koliko stranci na kredibilitetu i vidljivosti daje sam Aleksandar Vučić, jer kada on ne prisustvuje sastancima maltene ništa kao da se i nije dogodilo, odnosno pažnja javnosti nije usmerena prema Glavnom odboru".

Na sednici GO SNS koja je održana u subotu,u Kombank dvorani u Beogradu odlučeno je da izborna skupština SNS bude održana u periodu između 21. i 24. oktobra.

Kako je precizirano, izbornu skupštinu će činiti 4.000 delegata, a većina članova GO očekuje da će Vučić nastaviti da vodi stranku.

- Naravno da većina članova GO očekuje da predsednik Vučić i dalje vodi stranku. Mislim da gospodin Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu za predsednika države - rekao je Miloš Vučević, potpredsednik SNS-a, koji je predsedavao sednicom u odsustvu predsednika stranke.

Vučević je istakao da je SNS "pokazatelj svim drugim strankama kako se gaje odnosi u stranci i kako se organizuju unutarstranački procesi".

Naglasio je sa se nada da će stariji članovi stranke koji ne raspolažu potrebnom energijom predati svoja mesta mlađim kadrovima, te se zato mogu očekivati nova lica u SNS-u.

Kako se nezvanično navodi, očekuje se da na predstojećoj izbornoj skuštini budu "zamenjeni" pojedini članovi Predsedništva, kao i pojedini potpredsednici, ali da ostaje pitanje da li će tom prilikom biti biran i predsednik stranke.

- Niko ne sumnja u to da će Vučić biti reizabran za lidera, ali moguće je da će o tome biti odlučivano tek u maju, nakon parlamentarnih i predsedničkih izbora, kako se sada ne bi talasalo - objašnjava izvor iz SNS.

Saopšteno je i da su na sednici GO data uputstva za lokalne i mesne odbore stranke, u vezi sa "njihovim daljim postupanjem" u kontestu priprema za izbore. Prema mišljenju sagovornika, "sve navedene odluke su proceduralne prirode, dok se za krupnije korake uvek čeka Vučić".

Inače, zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner naprednjaka Goran Vesić došao je sam na taj sastanak i ispred Kombank dvorane je sedeo sam, a "retko ko je prišao da se s njim pozdravi". Podsetimo, uveliko se spekuliše da Vesić ne uživa popularnost unutar stranke.

Sednici GO prisustvovao je, između ostalog, i Nebojša Stefanović, ministar odbrane i član Predsedništva SNS, čije ime se mesecima unazad dovodi u vezu sa "krupnim aferama". Stefanović je prethodno u više navrata javno negirao sve ono za šta je optuživan, ali se veruje da više nema nikakvu stvarnu moć u stranci, i da je izgubio naklonost Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati