Politika

[ Izvor: Mediji ]

11. 09. 2021. 18:14 17

"Zašto sada ustanci kada imamo Vladu koja brine o ekologiji?"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas komentarišući održavanje ekološkog protesta u Beogradu, da je zaštita životne sredine "užasno važna tema", ali je dodala da ona ne bi volela da se to politizuje. Ekološki protest "Ustanak za opstanak" održan je danas u centru Beograda, a na njemu su se okupili građani nezadovoljni nizom ekoloških problema u zemlji.

- Nije mi jasno zašto sada neki ustanci i protesti pošto konačno imamo Vladu koja brine o ekologiji radi nešto za zaštitu životne sredine, od 2014. godine - kazala je Brnabić na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba u Beogradu.

Navela je da je od 2014. godine uloženo 600 miliona za postrojenja za odsumporavanje na termoelektranama, kao i da su usvojeni Zakon o obnovljivim izvorima energije i Zakon o klimatskim promenama.

Dodala je da veruje da je veliki broj učesnika današnjeg protesta iskreno veruje u važnost žaštite životne sredine, ali da nisu dovoljno dobro informisani o potezima Vlade Srbije.

- Zato što se informišu u medijima koji o tome ne izveštavaju građane jer, valjda, to nije relevantno - istakla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati