Politika

Direktno.rs

01. 09. 2021. 09:30 3

NADA podržava zahteve prosvetara

Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana podržava protest prosvetnih radnika koji traže bolji socijalni status, pravednije platne razrede i smanjenje broja učenika u odeljenjima, piše u saopštenju ove koalicije.

- Prosvetni radnici u Srbiji nisu dovoljno cenjeni, ni plaćeni. Oni su izuzetno važan deo obrazovnog sistema, od koga zavisi razvoj čitavog društva, tako da je neophodno da Ministarstvo prosvete povede socijalni dijalog sa njima, a sve u cilju pravednijeg određivanja platnih razreda i poboljšanja materijanog statusa onih koji uče našu decu - izjavio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

- Opravdan je zahtev prosvetnih radnika da se smanji broj učenika po odeljenju, jer sa 30 i više đaka se ne može raditi kvalitetno. U takvoj situaciji prosvetni radnici se ne mogu dovoljno posvetiti učenicima. Nije cilj upisati što veći broj učenika u neki obrazovni profil ili smer, već da deca dobiju najbolje obrazovanje, a da se prosvetnim radnicima posao olakša - poručio je predsednik POKS, Žika Gojković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati