Politika

M. Z.

28. 07. 2021. 18:14 13

"Poruka Fabricija vređanje istine i svih građana Srbije"

"Odlazeći ambasador EU u Srbiji Sam Fabrici je odlučio da na kraju svog mandata pošalje poruku prepunu iluzija i pravdanja nenarodnog režima SNS", naveo je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

U saopštenju Stefanovića, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Naime, njegova tvrdnja da Srbija nije otvorila nijedno poglavlje u procesu pristupanja EU zbog nove metodologije i kovida je suštinsko vređanje istine, svih građana Srbije, ali i šamar izveštajima same Evropske komisije. Ona je šamar i svim državama članicama EU koje su razloge za neotvaranje novih poglavlja upravo videle u režimskoj kontroli medija, uništavanju institucija, ograničavanju slobode, korupciji i nasilju.

Ambasador Fabrici odlazi iz Srbije, ali ostavlja šećernu vunu pravljenu od opsene i lakiranja režimskih brljotina. Zna i ambasador da poglavlja nisu otvorena zbog autoritarnog režima koji je povezan sa mafijom, koji kontroliše skoro sve medije, progoni neistomišljenike i pritiska pravosuđe. Reći da nema novih poglavlja za Srbiju zbog kovida i nove metodologije je verovatno jedna od najvećih potemkinovskih izjava u istoriji evropske diplomatije.

Stranka slobode i pravde ukazuje da je neverovatno da same institucije EU vide realnu i tužnu sliku zarobljene Srbije za razliku od nekih od evropskih predstavnika u našoj zemlji koji se ponašaju po onoj Čerčilovoj izjavi zbog lošeg stanja u tadašnjoj Jugoslaviji: "Šta vas briga, nećete Vi živeti tamo".

E, zbog svih nas koji ćemo živeti ovde, pobedićemo i napraviti od Srbije dobro mesto za život i državu koja će ući u EU", zaključio je Borko Stefanović u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati