Politika

Direktno.rs

18. 07. 2021. 14:22 13

Šapić "izvisio"?! Da li je baš tako?

Aleksandar Vučić je opet ponizio članove SNS-a, posebno one koji su u stranci od osnivanja. Izborom Ane Brnabić za šefa beogradske organizacije Vučić je još jednom pokazao koliki prezir oseća prema svima oko sebe. Naravno, pokazao je i koliko nipodaštava funkciju premijera stavljajući osobu koja tu funkciju obavlja za predsednika jedne gradske partijske organizacije.

Pošto je kampanja "ubijanja" dr Nebojše Stefanovića realizovana sedmodnevnim nadmetanjem opštinskih organizacija ko će više ispljuvati jadnog Nebojšu i odlučnije tražiti njegovo izbacivanje iz stranke i Vlade, sve se završilo njegovom ostavkom na mesto predsednika beogradske organizacije.

Nedelju dana smo slušali kako to što odbori traže pokazuje veliki stepen demokratije koji vlada u SNS-u. Na kraju nikome od njih zahtev nije ispunjen, na Glavnom odboru nije se ni pričalo o zahtevima, dr Neša je ostao u Vladi. To što su odbori pisali kako je dr Neša povezan sa kriminalcima, kako je ugrozio bezbednost predsednika i njegove porodice, kako je stajao iza prisluškivanja predsednika - nikom ništa.

U isto vreme je drugi doktor, dr Aca, ušao u SNS uz očekivanja javnosti da preuzme beogradsku organizaciju. Sam Šapić nijednom svojom izjavom to nije potvrdio. I pored toga mnogi su očekivali da se to desi verujući da će Šapić biti kandidat SNS-a za gradonačelnika.

Upućeniji su govorili da to neće baš tako ići, da će kandidat SNS-a biti žena, da je organizacija protiv. Predsednik opštine Palilula, koji je na gradskom odboru govorio o tome završio je u zatvoru. Vesić, koji bi time bio najviše ugrožen, krenuo je u svoju kampanju. Rezultat svega, na čelu najveće partijske organizacije se obrela Ana Brnabić.

Da li je ona žena koja će biti kandidat za gradonačelnicu? Malo verovatno, mada nije nemoguće da se Ana pomeri na tu poziciju, a da upravo Aleksandar Šapić postane novi premijer Srbije. Kao što nije nemoguće da se Aleksandar Vučić ne kandiduje ponovo za funkciju predsednika, da se vrati na poziciju premijera, a da za predsednika SNS-a kandiduje neku nestranačku ličnost. A možda i samog Šapića!

Sve u svemu, sve karte su otvorene. Sve odluke i u partiji i u državi donosi sam Aleksandar Vučić, tako da je svaka opcija danas moguća. Za koju će se Vučić opredeliti pokazaće vreme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati