Politika

[ Izvor: Mediji ]

18. 07. 2021. 12:43 45

IDEMO! Vulin: Samo Vučić može da vodi Srbiju

Pokret socijalista danas obeležava 13 godina postojanja, a na skupu koji je održan u hali Šumice predsednik ovog pokreta Aleksandar Vulin pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ponovo kandiduje na izborima, istakavši da "niko ne može da vodi zemlju kao on".

- Kandidujte se, predsedniče, niko ne može da vodi Srbiju kao Vi, drugima ne verujemo. Nema vremena da tu ulogu preuzme neko drugi. Ne odustajte. Znam da ste povređeni, znam da su vas povredili oni koje ste stvorili. Znam da ume da bude teško, ali ili ćete preuzeti ulogu koju vam je narod Srbije dodelio, ili će san o ujedinjenju ostati za neka druga pokoljenja - rekao je Vulin.

A onda je i zaključio...

- Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo, da budemo jedno kao što smo zaslužili, gospodine predsedniče, na vama je odgovornost - naveo je lider Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije.

Vučić: Vuline, izbroj do deset

Nadovezujući se na ove reči, predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić ocenio je da su naredni izbori, koji će se održati u martu ili aprilu, biti prekretnica za budućnost Srbije, na kojima će se odlučiti hoće li Srbija ići napred ili u prošlost.

- Mi računamo na Pokret socijalista u budućnosti. Manje me interesuju političke stranke, mnogo više ljudi i Srbija. Verujem da ćemo sa vama graditi budućnost. Računamo na vašu borbenost, vašu snagu, kao što možete da računate na našu - rekao je Vučić i nastavio:

- Bićemo pritisnuti sa svih strana. Ne želim da se udvaram, dodvoravam i sarađujem sa onima koji imaju svoje gazde i koji primaju novac iz inostranstva. Jedini naš gazda su građani, i ne interesuju me nikakvi ambasadori i njihovi ministri.

Vučić je, govoreći o Vulinu, kazao da se nikada njih dvojica neće složiti oko Apisa i Aleksandra Obrenovića, u raspravi koju imaju godinama, ali to ne znači zajednički nisu mnogo uradili za Srbiju.

- Kada analizirate rezultate šta je napravljeno proteklih devet godina rezultati su impresivni. Bićete ponosni na svog predsednika i sve ono što ste vi uradili u prethodnom epriodu. Izgradili i rekonstruisali smo 20 puta više pruga nego u protekle tri decenije. Uradili smo više puteva nego što je bilo u našoj istoriji. Plate i penzije nisu velike, ali su najveće u istoriji. Izgradili smo kliničkih cenatra i bolnica više nego ikada u istoriji.

Preneo je i anegdotu sa Briselskih pregovora, podsećajući da je na početku Vulin bio deo delegacije.

- Sada je oslobođen te teške dužnosti. Ne mora da mu bude tako "lepo" kao što je meni na tim pregovorima. Možete misliti kako. Kada smo išli na te razgovore on bi uvek brinuo, znajući kakav je pritisak na nas. Pošto nikada ne otkrivam karte do kraja ni prema našim ljudima jer hoću da čujem šta misle i kako se ponašaju, Aleksandra vidim kako je nervozan i sve nervozniji kako pregovori odmiču. Traži negde od mene signal hoću li da popustim, pa izokola, neće direktno vrši pritisak - ovo ne bi bilo dobro ovako ili onako. Puštam ga da se muči, da čeka da vidi šta će da bude, a onda negde pred kraj, kada od svih ostalih vidim šta misle, onda mu namignem, pa vidim kao da sve sav tovar s njegovih leđa skinuo. Kada mu kažem ne brine neću ništa da prihvatim njemu je najlakše.

Dodao je, u šali, da mu je teško što sada više Vulina nema na pregovorima da ga "muči".

Na kraju on je dao Vulinu savet da ponekad izbroji do deset, naglasivši da treba da posluša savet godinu dana starijeg od sebe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati