Politika

Direktno.rs

15. 07. 2021. 19:58 0

NEMAJU VODU "Na ulici ćemo braniti pravo na normalan život"

"Zbog kvara na dalekovodu 14.07.2021 godine, ali i zbog revizije 10KW dalekovoda od strane Elektrodistribucija 15.07.2021. došlo je do prekida isporuke pijaće vode na teritoriji opštine Vlasotince. Ovakvo ponašanje EPS-a , ali i lokalne vlasti, Građanski front - Vlasotince smatra krajnje bezobraznim i nehumanim, a imajući u vidu da je trideset hiljada građana Vlasotinca i okoline svesno ostavljeno bez pijaće vode skoro 48h na temperaturama iznad 35 stepena Celzijusa", navodi se u saopštenju pomenute organizacije.


Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Razumemo potrebu EPS-a da konstantno unapređuje kvalitet usluga, ali ne razumemo zašto najavljena revizija nije mogla biti odložena za drugi termin obzirom da su samo dan pre toga 14.07.2021. zbog kvara na dalekovodu Vlasotinčani ostavljeni bez pijaće vode. Takođe, za građane Vlasotinca vrlo je poražavajuća činjenica da se niko iz lokalne samouprave nije zvanično obratio EPS-u sa molbom da se gorepomenuta revizija odloži upravo zbog opisane situacije predhodnog dana.

Ako stavimo na stranu EPS, ono što je očigledno je to da ni posle dve decenije smenjivanja na vlasti jednih te istih lokalnih političara niko nije uspeo/želeo da reši očigledan problem fabrike vode u Vlasotincu, a koji se najkraće može opisati frazom koju i deca u osnovnoj školi znaju - "nema struje = nema pijaće vode".

Upravo zbog svega gore navedenog Građanski front - Vlasotince će sledeći i svaki drugi put kada dođe do ovakvih situacija (svesnog i potpuno nerazumnog ugrožavanja zdravlja ljudi) pozvati sugrađane na protest.

Nažalost, smatramo da je ovo jedino preostalo sredstvo koje građani Vlasotinca imaju kako bi branili svoje pravo na normalan život, ali i ukazali na/sprečili bahatost i bezobrazluk ovog javnog preduzeća na čijem čelu je bivši vlasnik pečenjare sa falsifikovanom diplomom i lokalnih biznismena koji trenutno obavljaju javne funkcije u lokalnoj samoupravi", zaključuje se u saopštenju Građanskog fronta - Vlasotince.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati