Politika

Direktno.rs

14. 07. 2021. 12:45 4

"Fizička lica iz Skupštine da odustanu od Zakona o vodama"

"Pokret za preokret poziva 250 fizičkih lica, koja seda u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a koji se predstavljaju kao narodni poslanici, da odustanu od namere da kroz novi Zakon o vodama licima bliskim SNS-u, neposrednom pogodbom, ustupe vodne prirodne resurse Republike Srbije", piše u saopštenju Pokreta za preokret.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Većinu prirodnih vodnih resursa već nemilosrdno koriste podobni "investitori" bliski režimu, a predloženim Zakonom o vodama to bi se legalizovalo i uz to bi se ubrzala devastacije rečnih korita i priobalja naših reka.

Već sada investitori, koji su se basnosnovno obogatili kopajući pesak i šljunak, u saradnji sa SNS-om bespoštedno ugrožavaju korita reka, šljunkom zatrpavaju obalu i rukavce. Ti biznismeni bliski SNS-u hiljade tona peska i šljunka ugrađuju na gradilištima u sklopu investicija, koje su namenjene samo podobnim izvođačima.

Pozivamo 250 fizičkih lica da odustanu od namere da legalizuju pljačku prirodnih resursa jer će oni pojedinačno, vrlo brzo, da odgovaraju ako zakon bude usvojen i ako se on realizuje", zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati