Politika

Direktno.rs

25. 06. 2021. 12:34 6

"Nema predaje Kosova, Srbija više ne sme da potpiše nijedan sporazum"

Koalicija NADA (POKS, DSS i 19 udruženja građana), postavlja pitanje opravdanosti nastavka dijaloga sa separatistima iz Prištine u situaciji u kojoj oni ne ispunjavaju odredbe sporazuma koje bi išle u prilog Srbima, a koriste sve što je u njihovom interesu, piše u saopštenju pomenute koalicije.

- Besmislen je dijalog sa Albancima pod pokroviteljstvom EU i SAD, jer šta god je do sada dogovoreno, nije ispunjeno od strane separatista. Zajednica srpskih opština čeka na formiranje već godinama, a potpis na Vašingtonskom sporazumu se još nije ni osušio, a Albanci su ga prekršili zvanično pozivajući BiH da prizna secesionističku tvorevinu. Apelujemo i na državne zvaničnike Srbije i medije da razgovore o rešavanju pitanja Kosova i Metohije ne treba da nazivaju razgovorima Beograda i Prištine, već pravim imenom, razgovorima Srbije sa predstavnicima kosovskih secesionista - izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

- Srbija će biti onoliko jaka koliko bude jedinstvena. Zato je važno da napravimo konsenzus u zemlji da nema predaje Kosova i da Srbija više ne sme da potpiše nijedan sporazum koji je u suprotnosti sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244. Međunarodna pozicija Srbije nije laka, ali je ona povoljnija nego što je bila, jer Zapad više nije jedini relevantan međunarodni akter, a uticaj Rusije i Kine, koje brane međunarodno pravo, je značajno veći nego što je bio pre 20 godina - istakao je predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

Koaliciju Nacionalno - demokratska alternativa (NADA) čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, stranaka, udruženja i grupa građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati