Politika

Direktno.rs

21. 06. 2021. 15:44 1

"Pretnje Vidojkoviću posledica 'kulture klanja i kletvi' koju generiše vlast"

Socijaldemokratska stranka najoštrije osuđuje pretnje smrću upućene piscu Marku Vidojkoviću i zahtevamo najhitniju istragu i sankcionisanje počinilaca. Pretnje smrću upućene Marku Vidojkoviću su direktna posledica "kulture klanja i kletvi" koju i generiše ova vlast. Ovakve brutalne pretnje smrću su zakonomerne u državi u kojoj narodni poslanici nesmetano upućuju pretnje klanjem iz skupštinskih klupa, u kojoj osuđeni za zločine protiv čovečnosti u režimskim tabloidima detaljno opisuju kako bi nekoga mučili, u kojoj se na nacionalnim frekvencijama legitimišu stavovi da bi cela država trebalo da želi smrt bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, piše u saopštenju Socijaldemokratske stranke.


Saopštenje prenosimo u celosti:

I dok gotovo svakodnevno godinama slušamo o ugroženosti i pretnjama upućenim Aleksandru Vučiću i državnim udarima, iza kulisa su politički neistomišljenici ove vlasti i oni koji su s druge strane civilizacijskih vrednost, izloženi pretnjama smrću i brutalnim nasiljem. Takva politika i sistem vrednosti je i dovela do ratnih zločina, pa nije ni čudo da se danas poziva na smrt onih čija politika je podrazumevala suočavanje sa tim zločinima i individualnu odgovornost za njih.

U Vučićevoj Srbiji u kojoj predsednik države licemerno osudi pretnje smrću, samo da bi već za nekoliko dana te pretnje bile legitimisane na nacionalnoj frekvenciji, bez ikakve reakcije ne samo predstavnika vlasti, već i policije i tužilaštva, očekivano je da se podržavaoci takve vlasti osećaju slobodnim da na različito mišljenje reaguju ovakvim pretnjama. Zato se moramo najsnažnije boriti protiv vlasti pod kojom se na nacionalnim frekvencijama i institucijama države promoviše kultura klanja, kletvi i pretnji smrću.

Onako kako smo se takvom uništavanju naše države i društva uvek suprotstavljali i pobeđivali političke opcije koje su uništavale civilizacijske temelje našeg društva. U ime tih elementarnih civilizacijskih vrednosti naša obaveza je da stanemo u zaštitu i Marka Vidojkovića i svakog pojedinca koji je izložen takvoj agresiji i ugrožavanju bezbednosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati