Politika

Direktno.rs

13. 06. 2021. 14:59 1

"Izbori za mesne zajednice neregularni"

"Gradski odbor Pokreta za preokret Novi Sad osuđuje sramne pritiske na birače za vreme kandidovanja i na današnji dan izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu. Uz  neobaveštenost građana o izborima, što je bio cilj nelegalnih struktura vlasti u Novom Sadu, ceo izborni proces prati potkupljivanje birača, otežavanje kandidivanja i medijska hajka na nezavisne candidate, od strane gradskih portala koje finansira SNS", navodi se u saopštenju novosadskog odbora Pokreta za preokret.

U njihovom saopštenju, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Izbore za mesne zajednice na Novom naselju, Limanu, na Južnom Telepu i drugim mesnim zajednicama karakteriše prisustvo naprednjačkih aktivista, među kojima dominiraju nabildovani i tetovirani ljudi, koji stoje ispred izbornog mesta. Iz vozila, pored biračkih mesta, koridiniraju se aktivnosti.

Džipovi, kombiji i drugi automobili dovoze "sigurne glasove", među kojima su često stari ljudi, kojima su prethodnih dana deljeni "pokloni". Osobe iz biračkih odbora izlaze sa biračkim spiskovima i čitaju vozačima po koga treba da se ide. Vozači uvode ljude i prethodno im govore za koga da glasaju. Sve se to realizuje novcem iz budžeta Novog Sada.

Učestovanje na izborima za savete mesnih zajednica su postali privilegija članova režimskih stranaka, pa su građani Novog Sada, koji im ne pripadaju, postali građani drugog reda. GO Pokret za preokret Novi Sad ne smatra današnje izbore ni legalnim, ni legitimnim, uz puno poštovanje prema pojedincima koji su se svojim imenom i prezimenom suprostavili režimu", zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati