Politika

Direktno.rs

13. 06. 2021. 13:14 13

Džipovi, spiskovi, zastrašivanje: SNS punom parom za izbore u Novom Sadu

Izbori za kandidate u savete mesnih zajednica u Novom Sadu počeli su burno kao da su republički, a građani od ranog jutra izveštavaju o pritiscima i nepravilnostima koje, po njihovim rečima, sprovodi Srpska napredna stranka. U svemu tome pred izbore u Novom Sadu Andrej Vučić i gradonačelnik Miloš Vučević obilazili su svoje odbore i članove kandidate na izborima za mesne zajednice!

Na Limanu 4, u blizini prostorija Mesne zajednice "Ivo Andrić" u kojoj se održavaju izbori za članove saveta, napadnut je nezavisni kandidat. 

Prema rečima očevidaca, napadači su ga jurili i vikali "da nema prava da bude tu". Odmah je pozvana policija, koja ni posle sat vremena od poziva, nije stigla na lice mesta.

U okolini biračkih mesta građani su primetili grupisane aktiviste SNS-a, a tvrde i da naprednjaci džipovima dovoze svoje simpatizere na glasanje, kao i  da se oko prostorija šetaju "nepoznati, krupni momci i slikaju ih".

- Na Južnom Telepu je haos. Džipovima ih dovoze. Neka ako ništa drugo nije im svejedno - napisao je jedan od Novosađana.

U Futogu su se aktivisti lokalnog SNS čak i fotografisali sa flajerima nestranačkih kandidata koje su pokupili pre no što su ih građani videli. Građani javljaju i da im aktivisti SNS daju listiće sa obeleženim brojevima za glasanje.

Još jedan od podmuklih pokušaja SNS koji su građani raskrinkali, jeste ostavljanje flajera u stambenim zgradama na kojima su nezavisnim kandidatima podršku navodno pružili i u senku bacili Vuk Jeremić i Dragan Đilas.

Naprednjaci su na sve načine pokušavali da spreče građane Novog Sada da se kandiduju za izbore u Mesnim zajednicama. Naime, nakon nedavnog gubitka izbora za MZ u Sečnju, SNS je za ove izbore krenula u žestoku kampanju dostojnu republičkih izbora.

Tako su štampali lažne flajere, onemogućavali nezavisne kandidate do poslednjeg momenta i predstavili novi izum kojim su naumili da potkupe potencijalne glasače - SNS kafu.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati