Politika

[ Izvor: Danas ]

11. 06. 2021. 12:21 6

"Čišćenja u SNS neće biti ako Vučić ostane predsednik"

Politikolog Cvijetin Milivojević ocenio je da kadrovsko "pročišćavanje" u Srpskoj naprednoj stranci nikada neće biti sprovedeno do kraja ukoliko i nakon izborne skupštine te stranke, najavljene za oktobar ove godine, njen predsednik ostane Aleksandar Vučić.


Milivojević je rekao za "Danas" da je to kadrovsko pročišćavanje započeto ostavkom predsenika Gradskog odbora SNS u Beogradu Nebojše Stefanovića i hapšenjem predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, a očekuje da bi trebalo da se nastavi na izbornoj skupštini, ali i da je to poslednji trenutak da Vučić podnese ostavku na stranačke funkcije.

- Postoji više razloga za to, a jedan je da bi Vučić, nakon podnošenja ostavke na mesto predsednika SNS, napokon mogao mirno da se kandiduje za drugi predsednički mandat. Tako bi mogao da se predstavi kao predsednik svih građana, a ne kao predstavnik paravojske od 750.000 paravojnika stranke koja se zove SNS - rekao je Milivojević.

Podsetio je i da Zakon o predsedniku Republike i neke odredbe Krivičnog zakona o borbi protiv korupcije onemogućavaju da se u isto vreme obavljaju i funkcija predsednika Srbije i funkcija predsednika stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati