Politika

Direktno.rs

09. 06. 2021. 13:04 2

Kamenovane prostorije DS u Kraljevu

"Prostorije Demokratske stranke u Kraljevu bile su na meti napada, kada je nepoznato lice kamenom razbilo staklo sa likom Zorana Đinđića na ulaznim vratima. Srećom, u datom trenutku nije bilo nikoga u prostorijama, tako da niko nije povređen, a incident je ubrzo prijavljen policiji", saopšteno je iz ove stranke.

- Još uvek nismo dobili nikakvu povratnu informaciju iz policije, a odgovornima poručujemo da neće uspeti da uplaše demokrate i tako ih nateraju da odustanu od borbe za dostojanstven život u Srbiji - izjavio je Vukomir Mitrović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Kraljevo.

Kako dalje piše, "u društvu u kom režim ne samo da ne sprečava, već i otvoreno podržava nasilje od strane pojedinaca i organizovanih grupa pod kontrolom samog režima, zastrašivanje i fizičko nasilje postaju deo naše svakodnevice".

- Režim Aleksandra Vučića nastoji da uništi ne samo opoziciju, nego i svakoga ko se usudi da slobodno govori o problemima građana, pa se tako pojedinci skloni nasilju osećaju ohrabrenim da sprovode teror građana na našim ulicama. To je za Demokratsku stranku neprihvatljivo.

Demokatska stranka insistira na tome da se otkrije identitet nepoznatog lica ili nepoznatih lica koja su napala prostorije Demokratske stranke u Kraljevu u što kraćem roku i da ona odgovaraju za svoje postupke.

- U suprotnom, još jednom će biti poslata jasna poruka da je režim Aleksandra Vučića prešao sa diskreditacije i uskraćivanja prava na punopravno učešće u političkom životu na otvorenu primenu nasilja i da niko u Srbiji nije bezbedan - zaključio je Mitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati