Politika

Direktno.rs

08. 06. 2021. 21:28 1

Vučić 2012: Saradnja sa URS i Dinkićem - nikada!

"Što se tiče URS, nećemo sa njima. Još se sećamo izjave Mlađana Dinkića, koji je rekao da je priču o 1.000 evra izmislio samo kako bi Boris Tadić pobedio. Bilo bi nelojalno i nekorektno da kažemo građanima Srbije da ćemo sa njima u koaliciju", rekao je Vučić u aprilu 2012. godine. Međutim, brzo se predomislio, pa je upravo sa URS i SPS kasnije njegova Srpska napredna stranka činila vlast.

Dok je bio u opoziciji Aleksandar Vučić, tadašnji potpredsednik SNS, u više navrata je poručivao da mu ne pada napamet da sarađuje sa onima koji su činili koaliciju sa Demokratskom strankom. I tu priču je pričao pre izbora. Međutim, nakon glasanja, sve se potpuno promenilo, pa su tako u obzir dolazili i oni kojima je Vučić pričao "Sa vama nikada".

Uostalom, tako je govorio i za saradnju sa Ivicom Dačićem, pa je kasnije sa njim ušao u Vladu, a isto je uradio i sa Ujedinjenim regionima Srbije, pošto mu je stranka Mlađana Dinkića bila potrebna kako bi u parlamentu imao većinu.

A pre izbora, tačnije 30. aprila 2012. godine, isticao je da nema nikakve šanse da se stvori koalicija SNS - URS.

- Što se tiče URS, naravno da nećemo sa njima. Sećamo se izjave Mlađana Dinkića od prošlih izbora da je celu priču o akcijama o 1.000 evra izmislio samo da bi Boris Tadić pobedio Tomislava Nikolića. Posle takve priče bilo bi nelojalno i nekoretno da kažemo građanima Srbije da ćemo s njima u koaliciju - rekao je Vučić 30. aprila 2012. godine za RTS.

Međutim, samo nešto više od dva meseca kasnije sve se promenilo, pa je tako "nelojalno" i "nekorektno" postalo očigledno prihvatljivo za SNS i Vučića, pa su sa Dinkićem ušli u Vladu. Toliko o doslednosti aktuelnog predsednika Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati