Politika

Direktno.rs

07. 06. 2021. 11:25 2

"Sprečili smo svečano otvaranje prečišćivača vazduha u Knezu"

Pokret Dveri saopštio je da je sprečio svečano otvaranje uređaja za prečišćavanje vazduha na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu, kojem je trebalo da prisustvuju ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić.


Dveri su u saopštenju pozvale Tužilaštvo i policiju da „pod hitno uhapse Vesića i Radojičića“, zatražile ostavku Vujović i zahtevale da se ukloni taj uređaj, jer, kako smatraju, narušava kulturnu, istorijsku i arhitektonsku celinu samog centra grada.

- Ovo je ironija i licemerstvo Srpske napredne stranke (SNS), posebno Zorana Radojičića i Gorana Vesića koji trošeći nenamenski budžet grada Beograda dobijaju donaciju u vidu prečišćivača vazduha od kladionice Mocart, umesto da novac iz budžeta usmere na sistemsko rešavanje ekoloških problema u Beogradu - navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri pišu da su aktivisti tog pokreta i građani poređani oko prečišćivača uz transparente „Uhapsite Vesića“, „Vesiću odlazi“ sprečili održavanje tog događaja.

- Tražimo da se pod hitno uhapse Zoran Radojičić i Goran Vesić, ispita odgovornost načelnice gradske uprave Sandre Pantović i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, kao i da se ispita odgovornost svih načelnika, sekretara i pomoćnika sekretara u Sekretarijatima, zbog katastrofalnog stanja u gradu Beogradu - zaključuje se u saopštenju Dveri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati