Politika

Direktno.rs

29. 05. 2021. 11:03 33

USVOJENO Vučić: Dobio sam ostavku Stefanovića

Predsednik Aleksandar Vučić dobio je danas ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika Gradskog odbora SNS, rekao je član Glavnog odbora SNS Vladimir Đukanović, a kasnije je potvrdio i Aleksandar Vučić. U međuvremenu je javljeno da je ministrova ostavka na mesto šefa beogradskih naprednjaka - prihvaćena.

- Dobio sam ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika Gradskog odbora SNS. Donećemo odluku da se uspostavi poverenik za Beograd, koji će voditi najveći odbor u Srbiji - rekao je Vučić, nakon čega se u sali "Kombank dvorane" prolomio aplauz.

Lider SNS dodao je da će se svi odnosi rešavati unutar stranke, a Stefanović u društvu Biljane Popović n njegovo obraćanje i aplauz stranačkih drugova, nije reagovao. 

Nakon sednice, javnosti se obratio potpredsednik SNS, Miloš Vučević, i rekao da nije raspravljano o ostavci Stefanovića i na mesto ministra odbrane.

- Ostavka je lični čin, i ona je prihvaćenja. Nije se raspravljalo o razlozima. Konstatonavo je da je on podneo neopozivu ostavku - izjavio je Vučević.

Da će se ovo danas desiti prvi je jutros javio poslanik Vladimir Đukanović.

- Ovo je pobeda demokratije. Nebojša Stefanović je podneo ostavku na mesto predsednika GO SNS Beograd i mislim da je u ovim trenucima predsednik čita na sednici Predsedništva koja prethodi Glavnom odboru - kazao je Đukanović.

Đukanović je dodao da nije siguran da Stefanovićeva ostavka neće biti uvažena na predstojećoj sednici Glavnog odbora, a da je najveći razlog zbog kog je javno prvi zatražio ostavku ministra odbrane "prisluškivanje predsednika".

Đukanović je rekao da mu se „posebno gade“ ljudi „koji nisu izlazili iz zadnjice Nebojše Stefanovića“, a da uspesi sadašnje vlasti degradiraju afere koje su plasirane i iz SNS.

Za sada ostaje neizvesno da li će Stefanović ostati u stranci, na mestu ministra odbrane, s obzirom na to da su proteklih nedelja gradski i opštinski odbori širom Srbije tražili njegovu smenu sa svih stranačkih i državnih funkcija.

Pored smene ministra Stefanovića, očekuje se da će teme biti i zvanično spajanje sa SPAS-om Aleksandra Šapića, ali i dogovor oko izbora. Hoćemo li istovremeno imati ceo paket beogradskih, predsedničkih i vanrednih parlamentarnih ili će, ipak, biti razdvojeni… 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati