Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

25. 05. 2021. 20:31 6

SNS u 2020. dala pola miliona evra na istraživanja

Srpska napredna stranka dva puta nedeljno radi istraživanja javnog mnjenja, a samo u prošloj godini, koja je bila izborna i na republičkom i na lokalnom nivou, na marketinška istraživanja naprednjaci su potrošili oko pola miliona evra. Tako bar pokazuju zvanični podaci koje je ta stranka objavila u svom finansijskom izveštaju 2020. Ta suma bila je značajno veća u 2018, godini beogradskih izbora, kada je SNS u te svrhe potrošila čak 861.000 evra, ali i najmanje tri puta veća nego u 2019. kada nije bilo izbora.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić ništa ne prepušta slučaju, pa svako malo proverava svoj i rejting svoje stranke među građanima. Kako je sam priznao u aprilu prošle godine, u vreme vanrednog stanja, naprednjaci u redovnim okolnostima dva puta nedeljno rade istraživanja javnog mnjenja.

- Nisam se bavio stranačkim aktivnostima od kad je ovo počelo (vanredno stanje, prim.aut), a inače radimo istraživanja dva puta nedeljno - kratko je na tu temu tada izjavio Vučić.

Koliko su im istraživanja važna, pokazuju i iznosi koji se godišnje izdvajaju u te svrhe. Prema finansijskom izveštaju Srpske napredne stranke za 2020, koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, u prošloj godini na marketinška istraživanja potrošeno je 57.534.034 dinara ili oko 490.000 evra.

U 2019. godini izdatak je bio značajano manji, pa su naprednjaci za marketing i istraživanja izdvojili tek 13.596.115 dinara ili oko 115.000 evra.

Sudeći po finansijskim izveštajima, u poslednje tri godine najviše novca potrošeno je 2018. Provera rejtinga koštala je 101.667.838 dinara ili oko 865.000 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati