Politika

[ Izvor: Mediji ]

23. 05. 2021. 21:52 4

"Vrnjačka Banja balkanski centar za pranje novca"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji da je ta opština "među najvećim perionicama novca u Srbiji kroz gradnju nekretnina", navodi se u saopštenju te partije.


- To su primetile i međunarodne organizacije, među kojima je najznačajnija Globalna inicijativa za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala iz Ženeve, koja je jedna od najuticajnijih instituta te vrste u svetu, i koja je u svom poslednjem izveštaju navela Srbiju kao regionalni centar pranja novca kroz gradnju nekretnina - rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je u izveštaju te međunarodne organizacije Vrnjačka Banja stavljena na mapu centara pranja novca uz „Beograd na vodi“, „koji je verovatno najveći u tom smislu“, a da su kao centri za pranje novca kroz nekretnine označeni i Zlatibor i Novi Sad.

Predsednik Narodne stranke je naveo da neizgrađeni nacionalni trenažni centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji propada jer za takav centar „nema finansijskog interesa vladajuće kaste“.

- Trenažni centar je trebalo da bude završen u junu 2016. godine, a danas smo na nekoliko dana od početka juna 2021. godine, dakle, pet punih godina nije završen. Pošto imamo predsednika države koji ima svu vlast u svojim rukama… moguće je da će on nakon što ga obaveste o ovoj našoj poseti, narediti nekoj od svojih baraba da to brzo završi, i to bi mogla biti dobra stvar za srpski sport i zdravlje naše nacije - dodao je Jeremić.

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport Danilo Ikodinović rekao je da je za nacionalni trenažni centar u Vrnjačkoj Banji „uludo bačeno dva i po miliona evra, a da radovi nisu završeni ni do pola“.

- Ideja je bila da se bazeni premeste iz beogradske arene u Vrnjačku Banju, ali od toga nije bilo ništa. Sve tavori i izgleda jadno. Ovo je zamišljeno i kao nacionalni vaterpolo centar, koji bi služio za školski i rekreatvni sport i za sve građane Vrnjačke Banje, kao i za turiste, pošto je banja poznata kao ‘kraljica kontinentalnog turizma’. Izgleda, međutim, da centar neće biti skoro završen - rekao je Ikodinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati