Politika

Direktno.rs

11. 05. 2021. 21:46 0

"Gradonačelnik priznao da je doneta nezakonita i štetna odluka"

"Nadamo se da gradska vlast konačno shvata teret odgovornosti koji nosi kada je u pitanju funkcionisanje našeg grada, ali i upravljanje njegovom imovinom. Stoga, svakako pozdravljamo izjavu gradonačelnika Požarevca da javno prizna da je odluka koju je potpisao 10.03.2021. godine o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Požarevcu nezakonita i štetna", navodi se u saopštenju požarevačkog odbora Stranke slobode i pravde.

U otvorenom pismu, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Očekujemo da ovaj napredak doprinese demokratizaciji političkog života u našem gradu nakon devet godina ćutanja i samovolje aktuelne vlasti.

Što se tiče krivice administracije koja je navodno odgovorna za ovakvu odluku, to ostavljamo gradonačelniku kao pitanje koje treba da reši. Tako to biva kada se primenjuje princip stranačkog zapošljavanja i kada mladi, obrazovani i stručni ljudi ne mogu da dođu do posla u lokalnoj samoupravi ako nisu članovi SNS-a. Tako to biva kada se umesto zakona primenjuju partijska pravila.

Što se sumnje u dobronamernost čitavog ovog postupka tiče, nakon hapšenja gradskog menadžera i direktora javnog preduzeća i njihove utvrđene odgovornosti, svakako da sumnja postoji. Sumnja postoji i zato što je očigledno samo jedno lice učesnik licitacije, što je cena zakupa mizerna, ali i zato što je učesnik licitacije odbornički mandat Demokratske stranke poklonio SNS-u.

Međutim, sada postoji samo jedna tema, a to je da se ovakva nezakonita odluka kojom se legat i zadužbina Obrenovića koja je srce Ljubičeva izdaje u zakup na 15 godina za mizernu cenu stavi van snage. Važno je samo to da sve prateće odluke budu poništene i da poljoprivredno zemljište legata i zadužbine na kome pravo korišćenja ima JP Ljubičevo ostane ovom javnom preduzeću na korišćenje. To je zadatak gradonačelnika jer je kako reče njegova administracija napravila veliku grešku.

Emocije takođe razumemo, ali u politici one ne znače baš ništa, jer se meri samo rezultat a ovde rezultat mora biti poništaj svih protivzakonitih odluka što znači da će navodni zakupac biti lišen mogućnosti da uđe u posed legata.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac će i dalje pratiti situaciju u vezi sa pokušajem protivzakonitog davanja u zakup legata i zadužbine Obrenovića i s tim u vezi će naš pravni tim reagovati o čemu će javnost biti redovno obaveštavana", zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde Požarevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati